Slovenija
12455 ogledov

Popoldan že klestilo, nevarnost še ni mimo

Toča v Ljubljani Bralka
Iznad Hrvaške se proti Sloveniji valijo novi črni oblaki, ki lahko povzročijo veliko nevšečnosti.

Močno nalivi in neurja so popoldne in zvečer prizadeli vzhodno SLovenijo. Takšno vreme se bo v prihodnjih urah nadaljevalo, največjo nevarnost pa predstavljajo za območje severovzhodne Slovenije. Agencija RS za okolje je izdala opozorilo. "Na Štajerskem in v Pomurju bodo zvečer in v prvem delu noči nastajale nevihte z močnejšimi nalivi, ki lahko vztrajajo dalj časa. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki. Pozno popoldne in zvečer ni izključen tudi pojav toče," opozarjajo.

Ob zelo intenzivnih padavinah bodo v naslednjih urah spet močneje narasli hudourniški vodotoki s povirji na Pohorju, zahodnem delu Slovenskih Goric ter Halozah. Pri tem so možna razlivanja hudournikov na izpostavljenih delih, v manjšem obsegu pa se lahko razlije tudi reka Dravinja in tudi druge manjše reke na tem območju.

hidrološko opozorilo | Avtor: Arso Arso
V noči na soboto so možni hitri porasti in razlivanja tudi drugod v vzhodni in severovzhodni Sloveniji. V Pomurju obstaja verjetnost zastajanja zaledne vode.

Zaradi poplavljenega cestišča je zaprta cesta Maribor-Vurberk-Ptuj med Vurberkom in Ptujem. Obvoz je možen po lokalnih cestah, poroča prometnoinformacijski center.

Na terenu je veliko število gasilcev iz številnih gasilskih društev, saj so meteorne vode zalile številne objekte, zalilo je podhode in podvoze. Gasilci PGD Selce so morali iz hleva v Rogoznici črpati vodo. Člani PGD Podvinci so črpali vodo iz dveh kleti stanovanjskih hiš. Prav tako so iz kleti črpali vodo tudi gasilci PGD Lenart, in sicer v Lomarjih, Spodnjem Porčiču in na Sadjarski ulici. Veliko dela so imeli tudi gasilci PGD Šmartno ob Paki, PGD Šalek in PGD Vojnik. 

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Začelo se je že popoldne

V zgodnjih popoldanskih urah so se predvsem na vzhodu države pojavljale nevihte s točo. O močnih nevihtah poročajo z območja Ptuja, Maribora. Močni nalivi, ki so jih spremljali močnejši sunki vetra so se pojavili med Brežicami in Krškim. 

 

Močan naliv je okoli 14. ure zajel tudi območje Logatca in Postojne. 

 

Konec tedna pester, kako kaže prihodnji teden?

Konec tedna, ki je pred nami, bo vremensko zelo razgiban. Tudi v soboto se bodo še pojavljale krajevne padavine, deloma nevihte. V nedeljo bo sprva pretežno oblačno, ponekod bodo občasno še manjše padavine, ki bodo čez dan ponehale. 

Nevihta Vreme Slovenija Kateri dan nas bo najbolj namočilo?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.