Slovenija
874 ogledov

Porodnišnica Postojna izplačala rekordno odškodnino

Carski rez Profimedias
Odvetnica sporočila, da je postojnska porodnišnica plačala skoraj milijon evrov odškodnine.

Odvetnica Lucija Šikovec Ušaj je na Twitterju objavila, da je porodnišnica Postojna končno izplačala odškodnino. 

Odškodnina je bila dosojena zaradi zapleta pri porodu, otrok je pred časom dopolnil že dvanajst let

Iz erarja je razvidno, da je bila odškodnina na račun odvetnice plačana v celoti, znašala pa 853.438,64, od tega je skoraj pol zamudnih obresti. 

 

"Plačilo ni bilo izvedeno prostovoljno, ampak po sklepu o izvršbi," nam je pojasnila odvetnica Lucija Šikovec Ušaj, ki jo preseneča, da porodnišnica ni niti vedela, da je bil denar trgan. "Mislila, sem, da jih je srečala pamet in so nehali pravdati," je še dodala odvetnica, ki jo boli, da se porodnišnica zdaj obnaša kot žrtev. "Ni se njim zgodila krivica, oni so naredili napako, katastrofalno napako, zdi se mi grozljivo, da zdaj grozijo, da bodo zaradi tega izvedli manj operacij in prikrajšali paciente," še pravi odvetnica. 

Prejšnjo sredo smo poročali, da porodnišnica noče plačati odškodnine, češ da so vložili zahtevo za revizijo postopka, ki sicer ne zadrži izvršitve pravnomočne sodbe. Obvestila, da je bila zahteva za revizijo vložena, odvetnica še ni prejela. 

Odvetnica Lucija Šikovec Ušaj je vložila izvršbo in pričakovala ugovor na izvršbo, ki pa ga (še) ni bilo, saj se lahko izvršba na podlagi sodbe izvede tudi pred iztekom roka za pritožbo. 

Trudili se bodo čim bolj nemoteno izvajati programe

"Dne 24. 05. 2017 je bilo s strani Uprave RS za javna plačila izdano obvestilo o opravljenem poplačilu upniku v izvršilni zadevi v znesku 853.438,64 evra. Bolnišnica Postojna se bo trudila čim bolj nemoteno izvajati programe, okrnjen pa bo investicijski program," je vse, kar so na naša vprašanja odgovorili v postojnski porodnišnici. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • kapibara 09:33 31.maj 2017.

    Glede govana, drži tudi za tebe

  • k0libri 14:35 29.maj 2017.

    Polpismenim bi morali pisarjenje prepovedati.

  • korisnik_362 14:26 29.maj 2017.

    mph, kot smo poročali v enem izmed člankov http://www.zurnal24.si/porodnisnica-noce-placati-odskodnine-clanek-291073, je bila porodnišnica zavarovana za 51.200 evrov.