Slovenija
120 ogledov

Poslanka Bojana Muršič brez imunitete

Bojana Muršič, Dejan Židan Saša Despot
Poslanka SD je danes ostala brez poslanske imunitete. Kot so pojasnili v SD, se je imuniteti odrekla sama. Zaradi spornega nakupa flis jopic se zoper njo lahko zdaj uvede kazenski postopek.

Mandatno-volilna komisija, ki je danes sestankovala za zaprtimi vrati, je predlagala, da naj se poslanki SD Bojani Muršič imuniteta ne prizna. A kot so v poslanski skupini SD pojasnili za STA  se je Muršičeva poslanski imuniteti odrekla sama.

Slednje pomeni, da se bo zoper poslanko, ki je osumljena kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja in kaznivega dejanja napeljevanja h kaznivemu dejanju ponareditev ali uničenje poslovnih listin, lahko začne kazenski postopek.

Tožilec je zoper poslanko in še eno osebo zahteval sodno preiskavo, ker je poslanka SD z občinskim denarjem kupila flis jopice za svojo stranko. Na naročilnici je bilo sicer navedeno, da za svetniško skupino SD naroča pisarniški in potrošniški material v vrednosti 641,88 evra, po pregledu kodnih številk pa se je izkazalo, da gre poleg pisal še za 30 jopic iz flisa v vrednosti 341,13 evra.

Muršičeva je očitke najprej zanikala, šele naknadno pa se je opravičila za dejanja in denar vrnila na občinski račun.

Komentarjev 7
  • Avatar Leon
    Leon 16:16 16.december 2016.

    Bojan Dobovšek: ”Obstaja peta veja oblasti, skrite elite, ki stojijo za uradno oblastjo”

  • Božidar Dinič 16:05 16.december 2016.

    lepo je v naši domovini biti posranc pardon poslanc

  • ode 00:55 16.december 2016.

    Očitno ena od članic SD ni dobila jopice...pa je vse prišlo na dan.