Slovenija
643 ogledov

Poštar mu je dostavil izgubljeno denarnico

Pošta Slovenije Saša Despot
"Verjamem, da so Slovenci pošteni ljudje," je zapisal uporabnik Facebooka, potem ko mu je poštar dostavil denarnico, ki jo je nekaj dni prej izgubil. V njej je bil tudi ves denar.

"Nekaj dni nazaj se je izgubila denarnica z vsemi dokumenti in karticami. Danes je poštar pozvonil in v kuverti je bila taista denarnica. Nedotaknjena!!!" je presenečeni uporabnik delil na Facebooku. 

Ugotavlja, da jo je pošteni najditelj očitno vrgel v poštni nabiralnik in se mu iz srca zahvaljuje. "Verjamem, da smo Slovenci pošteni ljudje," je še dodal. 

Vsak mesec nekaj primerov ...

"Predvsem v Ljubljani, kjer imamo preko 200 poštnih nabiralnikov, se  vsak mesec zgodi nekaj primerov, ko v poštnih nabiralnikih najdemo kakšne predmete. Tovrsten primer, ko je bila najdena denarnica, pa je zelo redek," pravijo na Pošti Slovenije in dodajajo, da dostave v takšnih primerih ne zaračunajo. 

 

Na vprašanje, zakaj najditelji denarnico vržejo v poštni nabiralnik in je na primer ne odnesejo na policijo ali sami vstopijo v stik z lastnikom, pa na pošti pravijo: "Domnevamo, da zato, ker je to za njih bolj enostavno, verjetno pa tudi zaupajo Pošti Slovenije, da bo denarnico izročila pravi osebi."  

V nabiralnikih denar, mobiteli, ključi ...

Primerov, ko bi lastnik pomotoma vrgel denarnico v nabiralnik, ne beležijo, "se pa je zgodilo, da je uporabnik skupaj s pošiljkami v poštni nabiralnik pomotoma odvrgel tudi ključe". V poštnih nabiralnikih so sicer že našli denar, mobitele, kartice in ključe, če je le mogoče ugotoviti lastnika, pa vse predmete vrnejo lastniku. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar ABRAHAM
    ABRAHAM 02:02 31.januar 2018.

    sma že dva!!!!!!!!!!koliko je še takih primerov:bolečih/grenkih za hvala lepa!?!

  • ode 21:18 28.november 2016.

    Dvakrat do sedaj je imela moja malenkost srečo, da je našla denarnico, polno denarja in dokumentov. Prvič v recepciji nekega podjetja, kjer so poklicali lastnika, ki mi niti hvala ni rekel. Drugič na stopnišču nekega stanovanjskega bloka, kjer me je ...prikaži več "srečni" lastnik obtožil, da je bilo v denarnici več denarja. Ko tretjič najdem denarnico...