Slovenija
34 ogledov

Potočnik ne bo kandidiral za evroposlanca

Janez Potočnik EPA
Podpira združenje liberalcev in demokratov in upa, da bodo stranke združile moči in okrepile politično sredino tako v Evropskem parlamentu kot doma.

Janez Potočnik, evropski komisar za okolje, se je odzval na ugibanja v medijih o njegovi kandidaturi za evroposlanca in sporočil, da na letošnjih volitvah ne bo kandidiral. Kot je zapisal, želi do konca leta predvsem uspešno zaključiti naloge, ki so mu bile zaupane z mandatom evropskega komisarja. 

Pravi, da pri kandidaturi za predsednika Evropske komisije podpira kandidata evropskih liberalcev Guya Verhofstadta, ker "se zavzema za Evropo, ki vliva zaupanje in ne strahu, Evropo, ki bo zagotavljala blaginjo in enotnost, in ne delitev". Prav tako bo podprl vse slovenske stranke in kandidate, ki pripadajo združenju liberalcev in demokratov, s katerimi v Bruslju tesno in dobro sodeluje. "Zavzemam se tudi, da bi omenjene stranke strnile svoje moči in okrepile politično sredino tako v bodočem Evropskem parlamentu kot doma," dodaja. 

Prepričan je, da Slovenija potrebuje dobro in delujočo Evropsko unijo ter da Evropa potrebuje dobro delujočo in stabilno Slovenijo. "Za oboje sem si in si bom pri svojem delu tudi v prihodnje še naprej prizadeval po svojih najboljših močeh," zaključuje. 

Komentarjev 2
  • dragec 11:25 12.marec 2014.

    A,misliš na našo lepo Alenkico,ali grdega plešastega JašariJašarja iz ssdss

  • Ronald Reagan 11:18 12.marec 2014.

    Torej je po nalogu murgel že določen da bo zamenjal švicnato šiviljo