Slovenija
17 ogledov

Potop podpore SD

Premier Pahor je na Jeretičeve očitke odvrnil, da ima "njegov kolega pravico pov Žurnal24 main
Vox populi: največja vladna stranka SD ima najnižjo podporo v zadnjih šestih letih.

V raziskavi javnega mnenja Vox populi je delo vlade kot uspešno ocenilo 12,4 odstotka vprašanih, velika večina (81,7 odstotka) pa jih meni, da je vlada pri svojem delu neuspešna.

Globok padec SD

Podatki o podpori strankam kažejo, da SD še naprej izgublja: imajo namreč najnižjo podporo v zadnjih šestih letih, ki znaša le 7,5 odstotka.

Med strankami sicer vodi SDS z 17,9-odstotno podpori, na tretjem mestu je DeSUS s 5,7 odstotka podpore, na četrem mestu sledi lDS. Parlamentarnega praga pa po tokranji raziskavi ne bi prestopile SLS, Zares in SNS. 31,4 odstotka vprašanih pa na volitve sploh ne bi odšlo.

Türk tudi za premierja

Na vprašanje, koga bi najraje videli na premierskem stolčku, se je 46,1 odstotek odločilo za predsednika države Danila Türka. Na drugem mestu je nekdanji minister za javno upravo Gregor Virant, sledijo predsednik SDS Janez Janša, ljubljanski župan Zoran Janković in nekdanji predsednik države Milan Kučan. Na šesto mesto s je uvrstil filozof Slavoj žižek, sedanjipremier Borut pahor pa je šele na osmem mestu.

Slabše ocenjeni politiki

V junijskem merjenju je priljubljenost politikom povečini padla. Na vrhu lestvice še naprej ostaja Danilo Türk, sledi evropski komisar Janez Potočnik. Od najbolj priljubljenih pa se bosta prihodnji mesec poslovila Franc Kangler in Branko Grims, ki sta se uvrstila na dno lestvice.

Komentarjev 7
  • privat 03:14 26.julij 2011.

    Ljudje so prijatelj ovce...zdaj končno razumem kako je hitler ostal na svojemu položaju do konca...zaradi ovc in psihičnega stanja njega samega...Res je tudi kakor navajaš ,vidimo njegova stranka postaja skrajna desnica ...SD. Hitler je dal revežem ..ta pa ne! skrajna desnica...

  • graff 13:11 25.julij 2011.

    Kako zelo manipulirajo z nami je zadnja zrežirana in z medijskim linčanjem podprta afera okoli policijskih dodatkov 3,5 (3 in pol miljona) evrov do leta 2014, ali po domače kaplja v morje vizavi dejstom, da smo za Grčijo že dali ...prikaži veči 387 miljonov, za NLB v dveh letih 500 miljonov, železnice 120 miljonov , da bomo sesuli državne finance s pol milijarde evrov s TEŠ-blok 6, itn. Koliko smo dali za Irsko niti ni pomembno je pa zanimivo, da se za drugi paket finančne pomoči Grčiji, že pripravlja več 100 miljonska poroštva , na kar sta soglasno v Bruslju pristala Križanič in Pahor.Ljudje, ,,ovce,, so režirano afero zgrabili kot nori, med tem ko aktualna oblast v ozadju, v miru pripravlja novo finančno pomoč Grčiji, vse za luksuszni vlak Merkel-Sarkozy, čeprav smo izpadli že iz čisto navadne tovorne kompozicije..STERZNITE SE LJUDJE VENDARLE, MAR NE ZMORETE DOJETI IGRE, KI NAM JE VSILJENA.

  • graff 08:59 25.julij 2011.

    V svoji požrešnosti so začeli žreti svoj lastni kader in ga metati iz stranke, ker je bil kritičen do njihovega ošabnega in nesocialdemokratskega obnašanja, enako kot partija v bivši YU, ki je v svoji nenasitnosti žrla svoje lastne otroke.Pahorjeva ...prikaži več SD ni socialdemokratska stranka ampak je Slovenska Desnica s pogubnimi posledicami za svoj narod.Slovaki so pred celim svetom in EU Grkom rekli NE in niso bili kaznovani, nasprotno investicije kapitala v to državo še kar naraščajo in njena gospodarska ozdravitev je vsem vidna, Slovenija je rekla DA Grkom, zateguje pas, investicij ni, gospodarsko pa nezadržno propadamo. SRAMOTA, ta stranka je stranka izdajalcev.