Slovenija
30 ogledov

Potrošniki: Postavite si meje!

Breda Kutin BOBO Žurnal24 main
Osrednji slovenski potrošniški organizaciji želita s spletnim portalom porabnike obveščati o gibanju cen trgovskega blaga.

Urad za varstvo potrošnikov in Zveza potrošnikov Slovenije sta predstavila razvoj projekta Precenimo cene, s katerim želita slovenskim potrošnikom v času visoke inflacije omogočiti cenejše nakupe.

Internetni portal

 
 

Pomembno je, da potrošniki začnejo uveljavljati svojo pogajalsko moč in da glasujejo z nogami.

Breda Kutin, predsednica, ZPS

 
Na spletni strani www.precenimocene.si  sta obe organizaciji postavili portal, ki ponuja informacije o cenah najrazličnejšega blaga. Trenutno si je možno ogledati cene 500 različnih izdelkov široke uporabe v sedmih različnih trgovskih verigah. Kot je dejala Breda Kutin , predsednica Zveze potrošnikov Slovenije, bodo informacije osveževali na vsaka dva tedna. V prihodnje bodo še razširili nabor opazovanih izdelkov, poleg tega pa načrtujejo spremljanje gibanja cen podobnih izdelkov v sosednjih državah.

Poziv potrošnikom
Po besedah Kutinove je dosedanji potek akcije pokazal, da so med posameznimi slovenskimi trgovskimi verigami nemalokrat občutne razlike v cenah. Kot primer je navedla korenje prve kakovosti, katerega kilogram je v Lidlu kar trikrat dražji kot v Leclercu. Pristavila je še, da lahko s spremljanjem cen pri posameznih trgovcih potrošniki precej privarčujejo.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.