Slovenija
936 ogledov

Uprava za zaščito in reševanje objavila opozorilo, velja za vso državo

Požar v naravi Shutterstock
Uprava za zaščito in reševanje opozarja pred požari v naravnem okolju.

Iz centra za obveščanje uprave za zaščito in reševanje sporočajo, da je zaradi dlje časa trajajočega suhega in za ta letni čas nadpovprečno toplega vremena na celotnem območju države povečana možnost za nastanek požarov v naravnem okolju. Opozarjajo še, da je potrebno pri kurjenju urediti kurišče in ogenj ves čas nadzorovati.

Zaradi trenutno intenzivnejšega odstranjevanja suhih ostankov kmetijskih rastlin in drugega rastlinja z vrtov, njiv, travnikov in gozdov, kar delajo s pogostim kurjenjem in požiganjem, se je v zadnjih dneh povečalo število požarov.

Upoštevati je potrebno tudi, da zaradi trenutnih razmer, ob vetru kurjenje ni dovoljeno oziroma je treba z njim prenehati. Prepovedano je uničevanje odpadkov z ognjem ter vsakršno požiganje ter odmetavanje in odlaganje gorečih in drugih predmetov in snovi, ki v naravnem okolju lahko povzročijo požar.

Ob koncu tedna bo prevladovalo, suho, hladno in vetrovno vreme, v naslednjem tednu pa bo suho in spet toplejše vreme. Možnost nastanka požarov v naravnem okolju se bo povečala na območju celotne države.

požar Daka Bangladeš Svet Več kot 70 mrtvih v požaru slovenija 02.03.13, bolnisnica, bolnisnica Jesenice, Jesenice, foto: Anze Petkov Požar v jeseniški bolnišnici Slovenija Požar v jeseniški bolnišnici: Neuradno naj bi požar zanetil bolnik
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.