Slovenija
11 ogledov

Pozitivni molčijo

Zoran Janković in Pozitivna Slovenija Boštjan Tacol
Pogovori. SD morda v sredo, LGV še ne ve.

Sestankovanje. Čeprav v Listi Zorana Jankovića – Pozitivni Sloveniji (PS) o nadaljevanju sestankov s potencialnimi koalicijskimi partnerji molčijo, naj bi se z SD neuradno dogovarjali za sestanek v sredo, a kaj več o tem bo znanega danes. Dogovarjanje o srečanju poteka tudi z listo Gregorja Viranta, smo izvedeli neuradno, Karl Erjavec iz Desusa pa nam je povedal, da glede sestanka ni še nič dogovorjenega.

Manjka še veliko

Aleš Čerin iz PS nam je včeraj dejal, da številni strokovnjaki pravijo, da je za tovrstna pogajanja dobro, da potekajo stran od oči javnosti, kar bi lahko upoštevali tudi mediji. O tem, kdaj in s kom se sestanejo ta teden, ni želel govoriti.

Če držijo govorice, ki so se širile minuli konec tedna, je Janković še daleč od kakršnegakoli dogovora z drugimi strankami. Borutu Pahorju (SD) naj bi namreč na prvem sestanku ponujal dve ministrstvi ter mesto predsednika državnega zbora, ki ga je ta zavrnil, hkrati pa naj bi Janković vztrajal pri ukinitvi agencije za upravljanje kapitalskih naložb, s čimer se Pahor ne strinja.

Iz PS so se minuli konec tedna na kratko odzvali le na sporne zapise stranke SDS. O koalicijskih pogovorih molčijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.