Slovenija
25 ogledov

Pozor, če je le en pas

Cestninske postaje so eno od redkih primernih mest za policijski nadzor na avtoc Žurnal24 main
Cestninske postaje. Novih posebnih radarjev ne bo.

Nadzor. Po elektronski pošti je zaokrožilo opozorilo, da prihaja radar, ki bo meril hitrost pred cestninskimi postajami. Na policiji so informacijo zanikali in pojasnili, da policija ni kupila posebnega radarja za te namene.

Ker je cestninska postaja eno od redkih primernih mest za nadzor prometa na avtomobilskih cestah, policisti na teh mestih občasno izvajajo nadzor,” so dodali. Pri tem ni nujno, da gre za merjenje hitrosti, ampak za nadzor nad telesnim in duševnim stanjem voznikov, tovornimi vozili in osebnimi vozili glede opreme, vinjetami in podobnim. “V dogovoru z upravljavcem cestišča in ob upoštevanju gostote prometa se ob nadzoru pogosto pusti odprt samo en pas,” so povedali na policiji.

Če je oznaka za omejitev hitrosti na cestninski postaji 40 kilometrov na uro samo na cestišču in ne na prometnem znaku, omejitev prav tako velja, pravijo na policiji. Če pa bi oznako zasnežilo, kazni ne bi smeli deliti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.