Slovenija
11827 ogledov

Tako so ga skušali nategniti prek spletnega oglasa

denar, posojilo, vračilo, evri Profimedia
Bralec nas je opozoril na poskus prevare na spletnem oglasniku Bolha.

Nepridipravi so znova v akciji. Bralec nas je opozoril na nov poskus prevare, ki kroži po spletnih oglasnikih. Poslal nam je korespondenco s potencialnim kupcem, ki je bil blago pripravljen plačati vnaprej in prevzeti preko paketnega distributerja GLS. Našemu bralcu je poslal celo spletno povezavo, kjer bi moral vpisati znesek blaga, toda bralcu se je zdelo sumljivo, ker je moral vpisati tudi CVV številko kartice. 

Ko je potencialnega kupca povprašal, zakaj mora to vpisati, če bo on prejemnik denarja, ne pa plačnik, pa je "kupec" izginil neznano kam. Z namenom, da bi vas opozorili na morebitne prevarante, prilagamo fotografijo celotnega pogovora med našim bralcem in domnevnim kupcem. 

Poskus prevare | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Naj dodamo, da je omenjeni potencialni kupec pri našemu bralcu znova poskusil tudi pri drugem oglaševanem artiklu. "Na spletni strani GLS lahko naročite preko spleta, naredim zahtevo, plačam vse, vključno s kurirjem in blagom, nato mi dajo osebno povezavo, ki je namenjena vam, kliknete nanjo in navedete svoje podatke, kam bo šel denar, prenos je takojšen, ko je denar prenesen, vas bo GLS v 10 minutah kontaktiral," je pisalo v sporočilu potencialnega kupca. 

Spletna stran prevare se začne z: https://gls.n-deliver.online.

"Naredil sem dostavo in plačal za vse. Sledite povezavi, da preverite vse in dobite denar," se je glasilo novo sporočilo domnevnega kupca, ki je kmalu zatem izginil, ko je doumel, da je potencialna žrtev, tj. naš bralec, prepoznal poskus prevare. 

Komentarjev 4
  • Naklonsky 08:50 10.januar 2023.

    Stara fora.

  • Avatar NickMason
    NickMason 07:45 10.januar 2023.

    Jaz že nekaj let kupujem preko spleta,niti najmanjšega problema ni.Ponudb na mail že v osnovi ignoriram in blokiram .Preprosto ko moraš kupit takrat kupiš,ne ko se iz lepega mira pojavi mamljiva ponudba,prevaranti so bili in bodo še .

  • Ender3 00:21 10.januar 2023.

    Spletni nakupi postajajo za naivne kupce zelo nevarni. Vse transkakcije je, potrebno sprotno preverjat, sicer se lahko zgodi, da ti hitro izpraznijo račun. Banke običajno odreagirajo, a z zamikom..