Slovenija
209 ogledov

Pred Hrvaško in Italijo napolnite tank

slovenija 17.05.12, bencin, tocilna rocka, tocenje goriva, FE Trading, odprtje n Anže Petkovšek
Diesel boste najdražje plačali v Švici, Italiji in na Švedskem, euro super pa na Nizozemskem, v Italiji in Grčiji. Na Hrvaškem, kamor se poleti odpravi mnogo Slovencev, je diesel cenejši, bencin pa dražji.

Avstrijski prometni klub (Verkehrsclubs Österreich - VCÖ) je naredil študijo cen goriva v Evropski uniji in Švici v primerjavi z Avstrijo. V njej ugotavlja, da boste 50 litrski rezervoar dizla najdražje plačali v Švici, Italiji in na Švedskem, euro super 95 pa na Nizozemskem, v Italiji in Grčiji. 

Na avtocestah dražje

Aktualne cene lahko preverite tudi pri AMZS, pri čemer je treba upoštevati, da so cene v večini sosednjih držav, kot so Avstrija, Hrvaška in Italija, na avtocestnih črpalkah višje tudi do 20 odstotkov. 

Kje se ustaviti pred mejo?

Če boste 95-oktanski bencin na poti na Hrvaško kupili pred mejo, v Sloveniji, boste prihranili za kavico. Nujno se na bencinski črpalki ustavite pred potovanjem v Italijo, če pa greste proti severu, v Avstrijo, ali na Madžarsko, je bolje da napolnite rezervoar v njihovi državi. 

Cene bencina | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Pri dieslu je malo drugače, saj boste zanj plačali več na Hrvaškem kot v Sloveniji. Še vedno pa je bolje kot pri nas tankati v Avstiji ali na Madžarskem. 

Najdražji in najcenejši

Bencin dražje kot Slovenci plačujejo Nizozemci, Italijani, Grki, Finci, Danci, Portugalci, ŠVedi, v ŠVici, Nemčiji, Franciji, VB, Belgiji in na Hrvaškem. Ceneje pa boste tankali na Slovaškem, v Estoniji, Avstriji, na Češkem, v Luksemburgu, Litvi, na Madžarskem, na Poljskem, v Bolgariji in Romuniji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • samo.jst 19:56 11.julij 2017.

    Seba, na Žurnalu si ;)

  • kingodm1 19:56 11.julij 2017.

    Jaz sem tankal v MK dizel po 0,78 eur za liter. Mi ni blo nič jasno, ko sem dal za 60 litrov 45 eurov....

  • francl12 19:56 11.julij 2017.

    KJE JE ZDAJ DIESEL CENEJŠI?????????Članek, da te srat pritisne!