Slovenija
52 ogledov

Pred nacionalko peli lonci in kuhalnice

protest pred RTVSLO
1/12
Saša Despot
Gibanje #15o je natanko ob 19. uri, ko se je začela osrednja informativna oddaja nacionalke Dnevnik, z močnim hrupom izrazilo nasprotovanje varčevalnim ukrepom, med njimi tudi prekinitvi sklepanja avtorskih pogodb.

Kot so že prejšnji teden v izjavi za javnost zapisali v gibanju, so se za protest odločili z namenom, da "solidarno z ustvarjalci medijskih vsebin, ki so podvrženi političnim pritiskom in pritiskom prekerizacije, s hrupom loncev in kuhalnic izrazimo absolutno zavračanje varčevalnih ukrepov".

Kot utemeljujejo v gibanju, je vlada s prepovedjo sklepanja avtorskih pogodb in zaposlovanja v javnem sektorju številne prekerne delavce in delavke odrezala od virov dohodka in jim preprečila opravljanje njihovega poklica v kulturi, na univerzi in v medijih.

Po prepričanju #15o je doktrina varčevanja, kot ga je zastavila vlada, v nasprotju s trendi drugod po svetu, kjer da se "ustvarja nov konsenz o drugačnem pristopu k reševanju krize".

Več preberite v tej povezavi.

Komentarjev 1
  • nostradamus 06:41 08.maj 2012.

    ali gdo od clanov gibanja 150 dela se kaj drugega ali samo mesa zrak?ukinit placevanje rtv narocnine pa da vidimo kako bo nacionalka sama prezivela