Slovenija
68 ogledov

Pred odhodom v tujino obvezen jezikovni preizkus

Slovenija 11.11.2013 Univerza v Ljubljani, stavba s sedezem na Kongresnem trgu 1 Saša Despot
Z novim letom bodo morali vsi študenti, ki odhajajo na izmenjavo, prestati tudi jezikovni preizkus.

Vsi študenti, ki odhajajo na izmenjavo, po začetku novega leta bodo morali pred odhodom v tujino po novem prestati tudi jezikovni preizkus."Preizkus znanja je obvezen za vse študente, ki odhajajo na izmenjavo po 1.januarja 2015, potrebno pa ga je rešiti pred začetkom izmenjave." 

Erasmus  | Avtor: Zurnal24/Cempius Zurnal24/Cempius
V primeru, da bodo študentje prvi preizkusa znanja jezika opravili slabše, kot je zahtevano v medinstitucionalnem sporazumu, ki ga je sklenila fakulteta s fakulteto v tujini, bomo študenti lahko opravili tudi brezplačni spletni jezikovni tečaj. Ob koncu izmenjave pa bodo študenti ponovno pozvani, da opravijo preizkus, s katerim naj bi preverili napredek v znanju jezika.

Jezikovni preizkus bo obvezen za tiste študente, ki odhajajo na izmenjave, kjer bo glavni jezik na instituciji gostiteljici angleščina, nemščina, francoščina, italijanščina, španščina in nizozemščina.

Komentarjev 2
  • mima-šiš 17:56 02.december 2014.

    Paradoks. Nemoreš niti na izmenjavo študentov v Bruselj, lahko pa si evropski komisar tudi če nimaš pojma o angleščini. Fakulteta ima strožje pogoje. Uff.

  • Ferluci 15:46 02.december 2014.

    Samo en namen: zaslužek kakšne agencije s koncesijo za preverjanje angleščine!