Slovenija > O predsedniku bo odločal drugi krog
2388 ogledov

Marjan Šarec: "To bo trd boj, do konca"

predsedniške volitve 2017
1/9
Saša Despot
V štabu Marjana Šarca nazdravljali s pivom.

Potem ko je postalo jasno, da se je predsedniški kandidat Marjan Šarec skupaj z aktualnim predsednikom republike Borutom Pahorjem uvrstil v drugi krog volitev, so se tudi po štabu kamniškega župana začeli razlegati aplavzi. Vidno zadovoljen kandidat, še bolj zadovoljni njegovi sodelavci: "Gremo najprej," je bilo slišati. "Napovedujem zmago!"

"To bo trden boj, do konca", je na vprašanje, kaj napoveduje za drugi krog, odgovoril Šarec. Na vprašanje, kako vesel je na lestvici od ena do deset, pa dejal: "Enajst!"

Zahvalil se je vsem, ki so glasovali zanj in v njem prepoznali tistega, ki želi voditi novo politiko, brez potvarjanja starih vzorcev in zmerjanja.

"Volilna udeležba bi bila verjetno višja, kot je bila, če bi ljudje začeli politiko dojemati kot nekaj, kar je v službi ljudi," je Šarec komentiral nizko volilno udeležbo. "Ljudje so otopeli. Politika jih ne zanima več, ker jim ne ponuja pravih odgovorov," je še dodal. 

Šarec si bo v ponedeljek privoščil nekaj počitka. Do drugega kroga volitev so vendarle še trije tedni. "Če se na začetku zaženeš, potem te zmanjka v finišu," je pojasnil in dodal, da pričakuje zanimivo kampanjo ob tem pa upa, da bo bolj vsebinska. 

Šarec je ob tej priložnosti komentiral tudi svoje preteklo udejstvovanje v igralskih vrstah. Kot je dejal, politika ni prostor za komedijo oz. za zabavo. Preteklega dela se nikakor ne sramuje, tistim politikom, ki ga zaradi tega gledajo zviška, pa bi Šarec privoščil, naj se sami preizkusijo v tem, da spravijo vso Slovenijo v dobro voljo.

predsedniške volitve 2017 | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Marjan Šarec je v svoj štab v Kamniku prišel petnajst minut pred devetnajsto, se na hitro postavil pred fotografi in odšel. Nekaj minut pred devetnajsto se je vrnil v družbi žene Barbare, počakal na vzporedne ankete RTV Slovenija, ki pa ga niso razočarale. Nasprotno:

"To je dober rezultat, menim, da če bo pri tem ostalo, bom zelo zadovoljen. Sem vesel, da je bila kampanja takšna, kot je bila," je povedal Šarec, ponosen na svojo ekipo, za katero poudarja, da je začela iz nič.

"Če bi imeli strice iz ozadja, bi mogoče zmagali že v prvem krogu."

predsedniške volitve 2017 | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Kot vidite, tukaj ni nobenih stricev iz ozadja, so mladi ljudje, na katere sem zelo ponosen in vesel, da jih imam," je dejal predsedniški kandidat in župan Kamnika. "Če bo ostalo pri 22- tih odstotkih bom, zelo zadovoljen, če bo šlo kaj navzgor, pa bo še bolje," je v prvem odzivu povedal Šarec in dodal, da bo na končne in uradne rezultate seveda treba počakati. 

V volilnem štabu na Ljubljanski cesti v Kamniku je sicer precejšnja gneča, največ je novinarjev, snemalnih ekip in fotografov.

Zbralo se je tudi okoli trideset najzvestejših podpornikov, v glavnem članov njegove liste, ki sicer zdaj deluje na lokalni ravni. Kot je 40-letni oče dveh otrok večkrat zatrdil, za njim stojijo vaščani in kot je videti danes, predvsem mladi ljudje.  

Šampanjca niso pripravili, in kot so nam zatrdili, ga tudi v primeru drugega kroga ne bo. Kot kaže se bo nazdravljalo s pivom. So pa gostom postregli še z narezkom in domačim zavitkom. Proti medijskemu središču v Ljubljani se bo Šarec z ekipo odpravil nekaj pred 21. uro.

predsedniške volitve 2017 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

 

 

 

Komentarjev 5
  • Avatar Džoser
    Džoser 13:18 23.oktober 2017.

    Zmagovalec drugega kroga je znan :gospod SERPENTINŠEK! Vsaj vsake toliko časa sname masko in se prelevi v čisto navadnega državljana.

  • partizanka 09:55 23.oktober 2017.

    Če ste proti Pahorju, bi lahko obkrožili sedem drugih kandidatov. Kurja pamet po domače

  • partizanka 09:52 23.oktober 2017.

    Domžale, okraj napredka! Ja, včasih. Zdaj vidim kako blesavi ljudje tam stanujejo. Glasujejo po nareku. Ni nam pomoči