Slovenija
906 ogledov

Premier Cerar: "Slovenec sem. Ne jamram. Iščem rešitve."

Napis - MIro Cerar Reševalni pas/Twitter
Premier Miro Cerar se je na popoldanski tiskovni konferenci odločil za nenavadno potezo, ki že dviga prah.

Slovenec sem. Ne jamram. Iščem rešitve". To je vseboval napis, ki ga je pred seboj na govorniški pult na današnji popoldanski tiskovni konferenci postavil premier Miro Cerar. Glede napisa je pojasnil da je "to naša prihodnost". "Če bomo šli v tej smeri, imamo prihodnost. To je moje sporočilo."

Kritičen je bil zaradi pogostih pozivov k odstopu ministrov. "Z vseh strani dežujejo zahteve po odstopih v časih, so se kazalci izboljšujejo," je dejal Cerar in dodal, da je država v ključnem obdobju.

"Letos je ključno za zdravstvo, javne finance so končno urejene, postajamo dober gospodar. Sedaj pa, potem ko smo sprejeli dva proračuna in rebalans, ima nekdo interes, da ta vlada gre. Ampak ta vlada ne bo šla, ampak bo opravila svoje delo. Zato ne bom dovolil, da rušijo vlado," je poudaril predsednik vlade.

PREBERITE TUDI: 

Napis nosi s seboj

Očitno premier Miro Cerar napis nosi s seboj, pred sabo ga je imel že kot udeleženc današnjega posveta “Za Slovenijo brez zavržene hrane – kako naprej.”

Ali bo imel takšen napis pred seboj tudi na bruseljskih sestankih, slovenski volivci še čakamo. 

 

Odzivi 

Na odločitev premierja Cerarja, da ne sprejme odstopa ministra Dušana Mramorja, se je opozicija odzvala različno. Po mnenju ZL bi Mramor moral oditi, zato ne bodo pristali na to, da se primer pomete pod preprogo. V NSi upajo, da bo Mramor uspel upravičiti Cerarjev "odpustek", ki pa je za poslanca Bojana Dobovška neprimeren. SDS se danes, so pojasnili, na Cerarjevo zavrnitev ponujenega odstopa ne bodo odzivali. 

Komentarjev 47
  • Dusan Kokalj 13:56 26.januar 2018.

    Gospod Cerar vi pa res nimate vzroka da bi jamrali.Celo življenje živite na račun delavskega razreda.

  • Jernej Hostnik 13:09 20.januar 2016.

    To je glasbeni odgovor g. Cerarju: https://www.youtube.com/watch?v=MGpV9vyMNPo

  • mph 15:22 19.januar 2016.

    Osebno sem tudi zelo proti pozivom k odstopom, kjer je edini cilj delanje zdrahe. In takih je bilo dovolj iz vseh strani. Pa vendar .... "zasluga" Mramorja je predvsem uničevanje socialne države in dodatno bogatenje 0.34% najbolj bogatih Slovencev. Brez ...prikaži več njega, s komerkoli drugim na krmilu finančnega ministrstva, ne dvomim, da bi bilo bolje.