Slovenija
25 ogledov

Pretepal nosečnico

Slika je simbolična. (Foto: iStockPhoto) Žurnal24 main
Novomeški policisti poročajo o novem primeru nasilja v družini, v katerem je 38-letnik pretepal nosečo partnerico.

V soboto popoldne je žrtev sama poklicala na pomoč; v družinskem stanovanju so ugotovili, da je opit 38-letnik po prihodu domov močno pretepel nosečo partnerico, ki je zaradi številnih udarnin poiskala zdravniško pomoč. Po naših podatkih naj s plodom ne bi bilo nič narobe.

Kot so ugotovili policisti, naj bi bil moški že več let nasilen do svoje partnerice, zato so mu policisti zaradi nevarnosti, da bo ogrozil življenje in varnost nosečnice, izrekli prepoved približevanja.

O tem so obvestili tudi pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki je ukrep policistov potrdil in ga podaljšal za 10 dni. Moškega bodo zaradi nasilja v družini ovadili.

Na vprašanje, kako da takšnega moškega, ki z nasiljem ogroža tudi življenje še nerojenega otroka, ne priprejo, so nam na novomeški policiji odgovorili, da ni pripornih razlogov. "Na to, da ne bi kršil prepovedi približevanja, ne moremo vplivati, policisti se odzovemo le na morebiten nov klic na pomoč," nam je pojasnila Alenka Drenik z novomeške policije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.