Slovenija
21 ogledov

Pretoki bodo znova večji

Hidrološko opozorilo Arso
Čez dan se bodo povečali pretoki na zahodu države, jutri pa tudi drugod.

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) se bodo danes ponovno povečevali pretoki na zahodu Slovenije, ponoči in jutri pa tudi drugod po državi.

"Predvidene padavine v sredo in v noči na četrtek bodo višino in obseg ojezerjenih površin na Planinskem polju, Cerkniškem jezeru in v Loški dolini dodatno povečale. Možno je tudi povečanje obsega poplavljenih površin na Ljubljanskem barju. Krka poplavlja na območju pogostih poplav, njen pretok se zmanjšuje,"
so v opozorilu zapisali na Arsu.

Ne prihajajte na ogled!

S PU Koper opozarjajo, naj posamezniki na poplavljena območja ne prihajajo le zato, da bi si ogledovali poplave. Tega ne počnite zaradi lastne varnosti, pa tudi zato, da ne boste motili dela pristojnih služb.

"Prav tako pozivamo, naj ne uporabljajo vodnih plovil za oglede poplav, saj je to življenjsko nevarno in tudi prepovedano, razen za reševanje in potrebe služb, ki so za to pristojne. Vsako najmanjše gibanje na vodi namreč povzroči valovanje, ki ogroža nasipe ob hišah domačinov," še opozarjajo. Kršitve bodo sankcionirali.

Pričakujte padavine

Zvečer se bodo padavine razširile nad vso državo, jutri dopoldne bodo po večini prenehale, popoldne se bo ponekod delno zjasnilo. Vendar pa bo že v petek pretežno oblačno, predvsem na zahodu in jugu države bo popoldne spet začelo deževati. Tudi sobotni dopoldan bodo zaznamovale padavine, ki pa bodo popoldne oslabele in ponekod ponehale, napovedujejo na Arsu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.