Slovenija
2132 ogledov

Pretres na pogajanjih: Počivavškova skupina odkorakala s pogajanj

Jakob Počivavšek, predsednik Konfederacije sindikatov Slove Saša Despot
Vladna pogajalska skupina nadaljuje pogajanja s sindikati javnega sektorja, a se stvari zapletajo.

Pogajanja so danes dosegla novo točko zaostrovanja. Dobro uro po začetku današnjih pogajanj je koordinacija stavkovnih odborov sindikatov javnega sektorja pod vodstvom Jakoba Počivavška zapustila pogajanja. 

Odločitev, da zapustijo pogajanja, so sprejeli, potem ko je vladna stran zavrnila pogovore o točki, ki je zanje ključna, je ob odhodu povedal Počivavšek. Kot je pojasnil, gre za vprašanje, kako se bodo reševala "porušena razmerja, ki bi bila lahko povzročena z izjemami, za katere se je vlada dogovorila z nekaterimi sindikati".

S tem bodo seznanili organe sindikatov, je napovedal Počivavšek in pojasnil, da so vladno stran pozvali, da bi bilo morda smotrno, da se na tej točki v pogajanja vključi tudi predsednik vlade Marjan Šarec.

Počivavšek ocenjuje, da bo pogajanja brez razrešitve tega vprašanja "skrajno težko nadaljevati". Tako jih tudi popoldne ne bo na skupni sestanek, na katerega je sicer vlada povabila vse stavkovne skupine sindikatov.

Zaostruje se tudi na relaciji vladna pogajalska skupina policijski sindikati. Policisti napovedujejo zaostrovanje stavkovnih aktivnosti še v tem tednu, če jim vlada ne bo prisluhnila.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • harris 18:07 19.november 2018.

    Naredil bom 86 evrov na uro od doma. Bil sem šokiran, ko je moj sosed rekel, da je povprečje 95 dolarjev, vendar vidim, kako to počne zdaj. Zdaj imam toliko svobode, ko sem sam šef. obiščite >><>>>> www.WebJob33.Com