Slovenija
5604 ogledov

Pri nas: Grožnje in fašistični simboli na plakatih

Plakati, Parada ponosa
1/4
Društvo Parada ponosa / Ljubljana Pride Parade Association
Vlada Janeza Janše je tej sovražnosti zadnji dve leti dajala prostor, poudarjajo v društvu.

Neznanci so v noči na sredo vandalizirali plakate kampanje ozavešlanja Društva parade ponosa. Na plakatih so sporočila mladih LGBTIQ oseb z namenom vklljučevanja LGBTIQ+ skupnosti in naslavljanja sovražnega govora.

Homofobična sporočila

"V dnevih pred Parado ponosa 2022 se soočamo s porastom neposrednih groženj in sovražnosti, uperjenih proti LGBTIQ+ skupnosti, jasno podpisanih s strani nacionalističnih skrajnežev," sporočajo z Društva Parada ponosa. Parad ponosa bo v soboto, 11. junija.
 "Ne le, da so plakati uničeni, na večini so tudi sovražna sporočila, ki spodbujajo homofobijo, transfobijo in nasilje nad LGBTIQ+ osebami ter pozivajo k širjenju radikalnih nacionalističnih ideologij." 

Plakati, Parada ponosa | Avtor: Društvo Parada ponosa / Ljubljana Pride Parade Association Društvo Parada ponosa / Ljubljana Pride Parade Association

Grožnje na socialnih omrežjih

"Poleg posega v javni prostor in sovražnega govora na uničenih plakatih smo preko socialnih omrežij deležne_i groženj o napadih na letošnjo Parado ponosa z dimnimi bombami in solzivcem," so še sporočili z društva. 

Plakati, Parada ponosa | Avtor: Društvo Parada ponosa / Ljubljana Pride Parade Association Društvo Parada ponosa / Ljubljana Pride Parade Association

"Vlada Janeza Janše je tej sovražnosti dajala prostor"

"Grožnje, ki smo jim priča so vsaj deloma posledica dveh let vlade, ki je tovrstni sovražnosti dajala prostor in jo celo reproducirala s homofobnimi in transfobnimi izjavami, hkrati pa so priložnost za novo vlado, da v praksi pokaže svojo predvolilno pripravljenost naslavljanja LGBTIQ+ potreb in ukrepa proti tovrstnemu sovraštvu," so še zapisali v Društvu Parada ponosa. 
"Jasno želimo povedati, da se ne pustimo ustrahovati, ne nacionalističnim skrajnežem ne ciničnim piscem. Tovrstni napadi na LGBTIQ+ skupnost so jasen pokazatelj, da so Parade ponosa izjemnega pomena in zato bomo v soboto korakale_i še bolj pogumno in še bolj ponosno. S posledicami prejšnje vlade pa se bomo LGBTIQ+ osebe in druge ranljive skupine spopadale še dolgo."

 

Komentarjev 26
  • bi_ba 11:42 09.junij 2022.

    Moški, ženske in napake narave, ne pa 36 spolov.

  • Friderik1950 10:04 09.junij 2022.

    Se strinjam, da si delajo s temi propagandami več škode kot koristi. Če pa je po njihovem Janša hodil po ulicah in jim malo popravil plakate, pa ni nič narobe, no ja vsaj jaz tega ne vidim.

  • Avatar _lolekbolek_
    _lolekbolek_ 09:48 09.junij 2022.

    Moški je ON, Ženska je ONA. Moški ima PENIS, Ženska ima VAGINO. Razno posiljevnje z zaimki in posiljevanje z ameriško / holywoodsko agendo je nesprejemljivo. Kdo komu liže ali vleče je pa stvar zasebnosti in lastnih preferenc in to posiljevanje ...prikaži več mavričnimi zastavami je že preveč.