Slovenija
23 ogledov

Pridružite se štetju ptic ob Kolpi

Ob Kolpi je med drugim opaziti race mlakarice, kormorane, liske, čaplje, ponirke Žurnal24 main
Poziv. Tudi če niste strokovnjak za ornitologijo, lahko v nedeljo pripomorete k uspešnemu štetju.

Vsi, ki bi to nedeljo želeli sodelovati pri januarskem štetju vodnih ptic, ki ga izvaja Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (Dopps), se lahko udeležite štetja ob Kolpi.

"Tudi če niste strokovnjak za ornitologijo, boste lahko kot spremljevalec ali voznik k štetju ptičev veliko pripomogli," pravi Boris Grabrijan, direktor Krajinskega parka Kolpa, ki sodeluje z Doppsom.

Prijavite se
Da bi lahko načrtovali obseg dela, pozivajo vse, ki ste pripravljeni sodelovati, da se javite na elektronski naslov info@kp-kolpa.si ali pokličete telefonsko številko 07/356 52 40.

Zbor popisovalcev bo ob 8. uri v lokalu Bar Liber v Metliki ali po predhodnem dogovoru na startu posameznih odsekov. Akcija bo potekala ne glede na vremenske razmere.

"Lani smo pregledali šest odsekov na Kolpi in prešteli 1.008 ptičev ter med njimi v preletu opazili tudi ponos Kolpe – orla belorepca. Letos pa bi radi opravili temeljit pregled na vseh devetih odsekih Kolpe v Beli krajini,"
sklene Grabrijan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.