Slovenija
13484 ogledov

Prihaja nova pošiljka padavin, tako se bo pomikalo po državi

Padavine v Ljubljani Profimedia
Do jutra bodo padavine zajele vso Slovenijo.

Po nekaj lepih in sončnih dneh se bo že danes popoldne na zahodu pooblačilo in začele se bodo pojavljati krajevne padavine, napoveduje Agencija RS za okolje. Pihal bo južni veter, temperature pa bodo po večini Slovenije še vedno visoke, od 20 do 25, na vzhodu celo do 27 °C. Ponoči pa se bodo padavine od zahoda okrepile in do jutra zajele vso Slovenijo. Na tej povezavi lahko preverite radarsko sliko padavin.

Vreme 11. 5. 2021 | Avtor: Arso Arso
Jutri bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami in posameznimi nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14 °C, čez dan pa se bo živo srebro povzpelo na 12 do 18 °C.

ARSO za obdobje od 15. do 20. maja napoveduje spremenljivo vreme, "vsak dan se bodo pojavljale krajevne padavine, predvsem plohe in posamezne nevihte". Verjetnost za padavine bo predvidoma najmanjša v nedeljo in ponedeljek, dnevne temperature pa bodo do okoli 20 °C.

"Nad zahodno in srednjo Evropo se bo v višinah zadrževal hladen in vlažen zrak, ozračje bo nestabilno. Ob koncu obdobja se bo nad zahodno Evropo krepilo območje visokega zračnega tlaka, ki se bo širilo proti Alpam," pišejo.

Srednjeročna napoved ne obeta ničesar dobrega. Prihaja deževno in hladnejše obdobje s padavinami, v visokogorju bo spet snežilo. Do 20. junija ni možnosti za ekstremno vročino. Več podrobnosti na povezavi.

Majsko vreme Prognoza Slovenija Srednjeročna napoved: Pozabite na lepo vreme!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.