Slovenija
22 ogledov

Prijavljen tudi Janković

barovic bobo Žurnal24 main
Nova korupcija? Po tem ko je Kosova komisija podala načelno mnenje, da ravnanje trboveljskega župana ustreza definiciji korupcije, je dobila še prijavo, ki se nanaša na donacije v Ljubljani.

Predsednik protikorupcijske komisije Drago Kos je dejal, da prijavitelj predlaga pregled donacij ljubljanski občini z vidika zakona o preprečevanju korupcije. Prijavo so sicer dobili včeraj.

Zahteval donacije?
Komisija za preprečevanje korupcije je pravtako včeraj objavila načelno mnenje, da ravnanje župana, ki od gospodarske družbe zahteva, da s finančnimi sredstvi podpre projekte lokalne skupnosti, v zameno pa bo v upravnem postopku skupnost nastopila v korist gospodarske družbe, ustreza definiciji korupcije. Kos bo zadevo odstopil policiji in računskemu sodišču.

Šlo naj bi za trboveljskega župana Bogdana Baroviča (SNS) in družbo Lafarge Cement. Barovič se je sicer na novico, da Kosova komisija njegovo ravnanje vidi kot koruptivno, odzval z besedami: ''Jaz sem koruptiven, Janković pa ne?'' Mnenje komisije je še označil za neumnost in propad pravne države.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.