Slovenija
73 ogledov

Prikriti živalski sledovi

Žurnal24 main
Mnenje Nacionalnega veterinarskega inštituta potrjuje, da so bili na umetnem penisu, ki je bil najden v bližini trupla Saša Baričeviča, najdeni tudi živalski sledovi.

To so nocoj povedali v oddaji Pogledi Slovenije na TV Slovenija. Direktor uprave kriminalistične policije GPU Aleksander Jevšek navedbe Vursa v oddaji ni želel komentirati.

Jevšek je dejal, da v omenjenem primeru ni bilo suma kaznivega dejanja, v kazenskem pravu pa je tako, da če je domnevni osumljenec umrl, kazenski pregon zoper njega tako ali tako ni več mogoč. Na vprašanje, zakaj na kraju dogodka ni bilo državnega tožilca, je Jevšek odgovoril, da so v desetih letih obravnavali okoli 300 primerov mučenja živali, a tožilca nikoli ni bilo zraven.

Vodja okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani Tamara Gregorčič pa je dejala, da dežurna okrožna tožilka ni imela priložnosti, da bi prišla na kraj nesreče, ker o dogodku ni bila obveščena pravočasno. Jevšek je to zavrnil in dejal, da naj bi tožilko o tem obvestil preiskovalni sodnik, s katerim so govorili.

Gregorčičeva je v oddaji tudi povedala, da je tožilstvo zavrglo ovadbi zoper bivšega kmetijskega ministra Milana Pogačnika in državno sekretarko na tem ministrstvu Sonjo Bukovec, ker zaslišane priče niso potrdile, da bi omenjena izvajala pritiske za vrnitev psov pokojnemu Sašu Baričeviču in da bi na ta način zlorabila položaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.