Slovenija
22 ogledov

Primer Stepišnik omogočili v SLS

komisija za preprečevanje korupcije, KPK Anže Petkovšek
Podelitev subvenicje je po oceni KPK mogoč po spremembi zakonodaje, ki jo je predlagala stranka.

"Prav poslanci SLS so bili leta 2011 tisti, ki so pričeli postopek za mehčanje zakona, ki je uzakonil to, kar se dogaja danes," so v odzivu na poziv stranke k spremembi zakonodaje, če v primeru ministra Stanka Stepišnika ne bo ugotovljeno koruptivno dejanje, zapisali v Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK).

Kot dodajajo, spremembo zakonodaje sicer podpirajo, a se jim zdi "potrebno osvežiti spomin, kako je prišlo do trenutne zakonske rešitve". Prav sprememba 35. člena zakona o integriteti in preprečevanju korupicje, ki jo je zahtevala omenjena stranka s prvopodpisanim Jakobom Presečnikom, je po oceni KPK pripeljala do sedanjega stanja. "Sprejeta je bila vsebinska rešitev, ki jo 35. člen vsebuje še danes in je omogočila tudi podelitev subvencije podjetju, s katerim je povezan minister Stepišnik."

KPK bo uvedla postopek

KPK bo sicer uvedla postopek preverjanja dodelitve sredstev družbi v lasti gospodarskega ministra. Med podjetji, ki so uspešno kandidirala za sofinanciranje prek javnega razpisa za spodbujanje tehnološko razvojnih projektov v letih 2013 in 2014, je namreč tudi Emo Orodjarna, ki je v solastništvu ministra. Družba bo v dveh letih prejela skupno 348.500 evrov, pri čemer je bil minister izločen iz odločanja o dodelitvi sredstev.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.