Slovenija
5616 ogledov

Primorska: Nevihtne celice nosile tudi točo

sodra bralka
V zadnjih urah je Slovenijo prešlo nekaj nevihtnih celic.

Slovenijo so v zadnjih urah prešle nevihtne celice, ki so na Primorskem s seboj nosile točo. Nad Tržaškim zalivom se je nekaj pred 22. uro oblikovala nevihta, ki se premika v smeri proti Krasu. Gibanje padavin lahko spremljate na radarski sliki padavin

Agencija za okolje navaja, da je v Vedrijanu med 20.40 in 20.50 padlo 13 mm padavin. 

Zrna toče so imela premer tudi do 2 centimetra, poroča vremenski portal Neurje.si

Padavinsko dogajanje se bo umirilo v drugi polovici noči. Do jutra se bo povečini že zjasnilo. 

V sredo bo pretežno jasno, po kotlinah in nižinah bo ponekod megla. Nato se bo v četrtek v hribovitem svetu zahodne Slovenije pooblačilo. Drugod bo še večinoma sončno. Krepil se bo jugozahodni veter.

V noči na petek bo na zahodu začelo deževati, v petek pa se bo dež razširil nad večji del Slovenije. Meja sneženja bo na nadmorski višini med 1000 in 1400 m. V soboto se bo delno razjasnilo.

"Od sobote do torka kaže na suho vreme s precej sonca, a tudi meglo po nižinah. V sredo in v četrtek se verjetnost dežja predvsem v zahodni Sloveniji poveča, a je napoved še negotova," so zapisali na agenciji za okolje. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.