Slovenija
30900 ogledov

Pripravite rokavice, do -14 stopinj bo šlo

Mraz
Končno prihaja prava zima?

Vremenoslovci za danes napovedujejo sprva oblačno s padavinami, ki bodo čez dan od juga slabele in ponehale, najkasneje na severovzhodu. "Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 800 m," pišejo pri Agenciji za okolje. "Predvsem na Štajerskem in v Pomurju bo pihal severni veter. Temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem okoli 12 stopinj Celzija."

Jutri bo na Primorskem delno jasno s šibko do zmerno burjo, drugod bo pretežno oblačno in večinoma suho. "Jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem okoli 8, najvišje dnevne pa od 3 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija," navajajo pri Arsu.

Sreda in četrtek zelo sveža

V sredo in četrtek bo dokaj sončno, a sveže. Burja na Primorskem bo počasi slabela.

Mraz | Avtor: Profimedia Profimedia

vremenska napoved zima Accuweather Svet Objavili dolgoročno vremensko napoved za zimo vremenska napoved zima Slovenija Zakaj ne moremo zaupati Accuwether, da bomo imeli milo zimo

Prevladovalo bo suho vreme, verjetnost rahlih padavin bo nekoliko povečana predvsem v soboto in v ponedeljek. "Največ možnosti za sončna obdobja bo na Primorskem in v višjih legah," še pišejo pri Arsu. "Jutranje temperature bodo v notranjosti Slovenije okoli 0, popoldanske pa okoli 5 stopinj Celzija."

Bolj zimsko okoli Miklavža?

Vremenski portal Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno vremensko napoved piše, da nas bo mrzel zrak dosegel v noči na sredo, zato bo sredino jutro že hladnejše. "V alpskih dolinah bo kar nekaj stopinj pod ničlo," pišejo pri Ciklon.si. "Še hladneje pa naj bi bilo predvidoma v četrtek ko bo predvidoma jasna noč in bodo temperature povsod razen ob morju zjutraj pod ničlo, v alpskih dolinah lahko tudi pod -10 stopinj Celzija."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Večjih padavin po napovedih vremenskega portala po torku ne bo vsaj tri ali štiri dni. "Od zahoda se bo nad nami okrepilo območje visokega zračnega pritiska, atlantske motnje naj bi večinoma potovale severno od nas," pišejo pri Ciklon.si. "Nekaj možnosti za padavine je sicer ob koncu naslednjega tedna, ko bo nad severnim delom Sredozemlja nastalo plitvo ciklonsko območje, vendar po zadnjih izračunih ne bo vplivalo na vreme pri nas."

Po četrtku bo v višinah ob okrepitvi anticiklona spet topleje, po nižinah pa bo še kar sveže. "Po začetku meterološke zime, ki se bo začela v soboto 1. decembra se že nekaj časa kaže okoli Miklavža krepitev anticiklona nad severnim delom Atlantika in nad zahodno Rusijo, ki bi lahko prinesel bolj zimsko vreme v Evropo," še pišejo pri Ciklon.si. A za natančnejše izračune je predaleč, vremenska slika je še negotova.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 5
  • dusan72 02:14 27.november 2018.

    Pravi naslov... za tiste, ki se z avtomobilom odpravljate na Kredarico :) Pa še to predvidoma čez 2 tedna.

  • kapibara 14:58 26.november 2018.

    Še dobr da ni julij, bi mev kratki majci, pa hlačah, fajn zeblo.. pa še kidat v tisti vročini, sam do 10, potlej je prevroče

  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 10:58 26.november 2018.

    uf kaka drama sred zime