Slovenija
22 ogledov

Putin ustavlja promet

Jutri in v sredo bo promet na Gorenjskem nekoliko oviran. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Zaradi obiska ruskega premierja bo jutri in v sredo ponekod oviran promet. Vozniki na Gorenjskem, upoštevajte navodila policistov!

Jutri in v sredo se bo na uradnem obisku v Sloveniji mudil ruski premier Vladimir Putin. Na obisku bo več varovanih oseb, ki bodo potovale v varovanih kolonah s policijskim spremstvom.

"Voznike, ki se bodo v teh dneh vozili po cestah na Gorenjskem, opozarjamo, da morajo upoštevati navodila policistov ter svetlobne in zvočne opozorilne znake vozil iz spremstva," so sporočili s policije.

Popolno zaprtje avtoceste
Zaradi potovanja varnostnih kolon s policijskim spremstvom bo 22. marca zgodaj popoldne popolnoma zaprta avtocesta v smeri od Torovega proti Jesenicam, v sredo, 23. marca, pa v smeri od Naklega proti Ljubljani. Poleg avtoceste bodo zaprte tudi ceste, ki vodijo do objektov na Brdu.

Rdeča za začetek, zelena za konec
Policijska vozila za spremstvo varovane kolone so označena z rdečimi in modrimi lučmi. Vozniki se morajo ob srečanju s takšnim vozilom ustaviti in se umakniti ob rob vozišča ali z njega, prav tako se morajo takoj z vozišča umakniti tudi drugi udeleženci v cestnem prometu. Varovani koloni morajo omogočiti neoviran in prost prehod. Z vožnjo lahko nadaljujejo takoj, ko mimo njih zapelje zadnje policijsko vozilo, označeno z zeleno in modro lučjo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.