Slovenija
23 ogledov

Raj za 'čokoholike' v Radovljici

Festival čokolade
1/11
Javni zavod Turizem Radovljica
Ljubitelji sladkega, Gorenjska je ta vikend pravi kraj za vas! Degustirate lahko sto in eno vrsto čokolade.

Danes in jutri poteka v Radovljici festival čokolade. "Namen festivala je graditi prepoznavnost turistične destinacije Radol'ca kot destinacije sladkih doživetij in v Radol'co privabiti obiskovalce iz Slovenije in tujine, hkrati pa promovirati slovenske čokoladnice," so sporočili z Javnega zavoda Turizem Radovljica.

Prireditev se odvija na Linhartovem trgu in v Radovljiški graščini v starem mestnem jedru Radovljice. Rdeča nit festivala je čokolada. Na festivalu se predstavljajo proizvajalci čokolade iz Slovenije, poleg njih pa tudi nekateri drugi ponudniki čokoladnih jedi. Čokoladni izdelki so na voljo kot degustacija, na prodaj pa so tudi izdelki iz redne prodaje sodelujočih čokoladnic.

Na graščini prikazujejo tudi način izdelave čokoladnih izdelkov, medtem ko se na Linhartovem trguvrstijo cooking showi, delavnice za otroke in odrasle na temo čokolade ter ulični nastopi.

Festival se vsako leto odvija v aprilu, po veliki noči in pred prvomajskimi prazniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.