Slovenija
18 ogledov

Referendum bo šestega junija

Žurnal24 main
Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da bo naknadni referendum o arbitražnem sporazumu potekal šestega junija. Arbitražni sporazum bo parlament ratificiral na aprilskem zasedanju.

Predsedniki oziroma predstavniki vseh parlamentarnih strank so bili 26. marca na sestanku pri predsedniku vlade Borutu Pahorju soglasni, da naj bi o arbitražnem sporazumu o meji s Hrvaško odločali volilci na naknadnem zakonodajnem referendumu. To torej pomeni, da bo volja državljanov zavezujoča.

Arbitražni sporazum bo parlament ratificiral na seji, ki se bo pričela 19. 4. Natančni dnevni red zasedanja in s tem tudi datum ratifikacije bo znan po kolegiju predsednika DZ, ki bo potekal prihodnji teden.

Trenutno večina za arbitražo
Nedavna anketa Fakultete za uporabne študije iz Nove Gorice je pokazala, da bi se referenduma o arbitražnem sporazumu "zelo verjetno" udeležilo 37,3 odstotka glasov. Od teh bi jih za referendum glasovalo 44 odstotkov, 35 odstotkov pa bi bilo proti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.