Slovenija
26 ogledov

Referendum za regres kot lani

Protestni shod 18. 4. 2012 Boštjan Tacol
Policisti. Zbrali še dodatne podpise, da bi šli spet na volišča.

Policisti so opoldne poslancem predali več kot 2.500 podpisov uslužbencev ministrstva za notranje zadeve in policije, ki nasprotujejo temu, da bi jim bil letošnji regres izplačan junija in ne maja.

S tem se bo začelo zbiranje podpisov za razpis referenduma. Ne sicer o paketu varčevalnih zakonov, ampak le o zakonu, ki bi zamaknil izplačilo regresa v javnem sektorju.

"“Nič več nas ne zadržuje, da ne bi sprožili vseh postopkov, ki so v naši moči za zavarovanje interesov tistih, ki jih zastopamo. Namen zbiranja podpisov je bil pokazati vladi, da ne more enostransko uveljaviti svoje volje," napovedujejo policisti, združeni v stavkovnem odboru. Oba policijska sindikata stavkata dalje.

Samozavest serijsko

V koalicijskih strankah so prepričani, da bi ljudje na referendumu podprli vse predlagane vladne varčevalne ukrepe. "Če ni, še vojska ne more vzeti," je prepričan Roman Žveglič, poslanec Slovenske ljudske stranke.

Komentarjev 7
  • Stolp 19:20 20.april 2012.

    Itak da so se zmenili. Kao sindikati bodo pristali na šparanje in si po pilatovsko oprali roke, policisti bodo pa igrali 'špilferderberje'. Murgelskemu donu se pa samo smeji.

  • Kranjica 15:34 20.april 2012.

    Ne morem verjeti, da je to res. Referendum zaradi 1 mesec kasnejšega izplačila regresa, ki mora biti po zakonu tako ali tako izplačan do 1.julija? V ta namen potrošiti spet 4 mio €?Kdo je tu sploh še normalen? Kaj ...prikaži večKaj ljudje ne vidite, da gre samo za to, da bi z referendumom, pa magari za oslovo senco, nasprotovali tej vladi, če se da, pa bi jo zrušili?

  • Veteran 13:12 20.april 2012.

    Če bodo dobili javni uslužbenci, bodo morali vzeti že tako obubožanem gospodarstvu, to ni težko razumeti. Sindikaliste ne zanima razvoj Slovenije ampak samo njihovi varovanci oz. plačniki; to je osnovni princip, ki ga je že zdavnaj izmislila in izvajala mafijska združba.