Slovenija
282 ogledov

Tiralico za Rusom preklicali

Vila Panorama Barbara Milavec
Izročitve ne bo. Slovenija od leta 2009 ni izročila Gennadyja Lysaka, ki živi v Portorožu.

"Po informacijah, s katerimi razpolagamo in s katerimi je seznanjeno tudi koprsko okrožno sodišče, je bila mednarodna tiralica zoper imenovanega s strani Ruske federacije preklicana. Izročitveni postopek tako ni več aktualen," so nam razkrili na pravosodnem ministrstvu.

Leta 2009 zahtevali izročitev

Zanimalo nas je, kaj se dogaja s postopkom izročitve Rusa, za katerim je bila razpisana mednarodna Interpolova tiralica, ker naj bi bil vodja ruske kriminalne združbe.

Pristojni organi Ruske federacije so že konec oktobra 2009 našemu ministrstvu za pravosodje posredovali prošnjo za njegovo izročitev in dokumentacijo, ki je potrebna za odločitev o izročitvi. Zakaj je bila tiralica preklicana, nismo izvedeli.

Lysak naj bi bil bolan

Spomnimo, v začetku lanskega leta smo v Žuralu24 razkrili, da v luksuzni, 3,5 milijona evrov vredni vili nad Portorožem živi Gennady Lysak, ruski poslovnež, osumljen mednarodnega kriminala.

Kljub tiralici Rusa naše oblasti niso izročile, razlog pa naj bi bilo njegovo bolno srce. Koprsko sodišče je le odločilo, da se mora redno javljati na piransko policijsko postajo, kar je Lysak tudi 
počel.

Komentarjev 4
  • privat 04:19 26.marec 2012.

    3,5 miljonov evrov ima rus ,pa ni član organiziranega kriminala?? Dajte no...razumljivo naše sodstvo...

  • suzana.kos 15:03 25.marec 2012.

    slovenija je postala kraj, kamor se mafijci torej po novem umaknejo, ko se upokojijo...lepo...

  • maneken 11:54 25.marec 2012.

    slovenija, obljubljena dežela za kriminalce vseh sort.