Slovenija
38404 ogledov

Rok Borštnik, ki se je okužil v Maroku, se javlja v videu

Rok Borštnik Youtube
Tretji okuženi se javlja iz sobe na infekcijski kliniki.

Tretji zabeleženi primer okužbe s koronavirusom v Sloveniji je Rok Borštnik, ki se je nedavno preko Italije vrnil iz Maroka. Za to, da je okužen, je izvedel kar preko medijev, o čemer smo pisali v prispevku Tretji okuženi je o tem, da ima koronavirus, izvedel iz medijev.

Koronavirus Fiasko Zdravje Tretji okuženi je o tem, da ima koronavirus, izvedel iz medijev

Kmalu za tem so ga z reševalnim vozilom odpeljali na infekcijsko kliniko, kjer se trenutno nahaja v izolaciji. 

"Po vrnitvi iz Maroka, kjer sem bil službeno, sem končal v bolnišnici," je zapisal na svojem facebookovem profilu, kjer je objavil spodnji video. Obenem se zahvaljuje vsem zdravstvenim delavcem, ki, kot pravi, lepo skrbijo zanje, se trudijo ter delajo cele dneve in noči.

Bil je skupaj v sobi z prvim okuženim

V videu pojasnjuje, da se je moški, s katerim je bil skupaj v sobi in velja za prvi zabeleženi primer okužbe v Sloveniji, poškodoval, zato so njegovo slabo počutje najprej pripisali tej poškodbi. Na poti nazaj so se pogovarjali o koronavirusu, a so se iz bolezni šalili, saj so v Maroku zabeležili en sam primer okužbe.

Ko je prišel domov domov, je izvedel, da smo v Sloveniji zabeležili prvi primer koronavirusa. "Ravnokar smo izvedeli, da imamo prvi primer koronavirusa v Sloveniji ter da je moški prišel iz Maroka," mu je ob prihodu domov dejala žena in ga prosila, naj se izogiba stikom z njo, saj imata trimesečnega dojenčka. Nato sta ugotovila, da si je v Maroku delil sobo s prvim okuženim v Sloveniji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 17
  • Žurnalček 17:27 08.marec 2020.

    Naj sam plača zdravljenje in ne samo on , vsi ki so odšli v tujino, vedoč, kakšna pandemija se pripravlja !

  • prijateljica 13:38 08.marec 2020.

    Rok, upam, da se čimprej pozdraviš! Ne demonizirajte okuženih, ja nekateri so ravnali nespametno in ja tisti, ki bodo uspešno okrevali bodo imeli možnost, da se tistim, ki so jih nehote okužili odkupijo. Upam, da bodo prvi zboleli mladi in ...prikaži več otroci in preboleli bolezen v blagi obliki, ter, da bodo tako ustvarili velik bazen protitelesc. Upam, da bodo tudi pri nas, VSAJ HUJŠE ZAPLETE zdravili z rekonvalescentno plazmo darovalcev, kot to počnejo na Kitajskem in na Japonskem!

  • Francisscos 09:18 08.marec 2020.

    Kako pa je prišel v Maroko? Preko Italije? Potem se niso okužili v Maroku, temveč so z boleznijo tja že prispeli. In ker imajo tam preslabe bolnišnice, so namerno na način, kot je bil prikazan pri svojeglavi in lopovski evakuaciji, ...prikaži več okužili še maso drugih, ki za to nikakor niso mogli vedeti. V zdravstvu niso zvezdice, vendar ta osebek je pa dno.