Slovenija
30 ogledov

Rotarijanci za hendikepirane

Rotarijci Rotary Kamp 2013 Žurnal24 main
V soboto so v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič odprli peti Rotary Kamp 2013, enotedenske rehabilitacijske počitnice otrok in mladih oseb s posebnimi potrebami iz Slovenije in Italije.

Enotedenskih terapevtskih počitnic se udeležuje več kot 60 oseb, mladih (13 iz Slovenije in 18 iz Italije) in njihovih spremljevalcev. Mnogi si jih iz gmotnih razlogov ali težav pri organizaciji sicer ne bi mogli privoščiti. Otroci in mlade osebe iz Slovenije prihajajo na Debeli rtič iz različnih krajev (Koper, Portorož, Ajdovščina, Idrija, Bled, Ljubljana, Novo mesto, Celje, Maribor). Člani obeh rotarijskih klubov, prostovoljci, preživijo s svojimi gosti teden dni v tesnem osebnem stiku, se z njimi in njihovimi spremljevalci družijo ter jim pomagajo pri vsakdanjih opravilih. S tem otroci in mlade osebe pridobijo poseben občutek vključenosti, ki ga sicer ne dobijo v ostalih terapevtskih programih.

Na letošnjem kampu so k sodelovanju prvič pritegnili akademsko slikarko in defektologinjo Majo Černe, ki bo en dan posvetila likovnemu izobraževanju in terapijam udeležencev, otroci pa bodo deležni tudi številnih drugih terapevtskih aktivnosti: muzikoterapije, fizioterapije, učenja plavanja, večernih zabavnih programov, modne revije, gledališča in iger brez meja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.