Slovenija
3717 ogledov

RTV Slovenija dobila novega generalnega direktorja

RTV Slovenija Anže Petkovšek RTV Slovenija
Kadunc se poslavlja.

Programski svet Radiotelevizije Slovenija je na seji v drugem krogu glasovanja na položaj generalnega direktorja imenoval Andreja Graha Whatmougha, ki je zbral 18 glasov. Zdajšnjemu direktorju Igorju Kaduncu se mandat izteče 24. aprila.

Kot poroča TV Slovenija, so se na razpis prijavili sedanji generalni direktor Kadunc, direktorica Televizije Slovenija Natalija Gorščak in predsednik nadzornega sveta Grah Whatmough, ki so ga sicer ob obeh neuspelih poskusih razrešitve Kadunca omenjali kot kandidata za vršilca dolžnosti. V prvem krogu glasovanja ni nihče izmed treh kandidatov dobil potrebne večine 15 glasov, v drugem krogu glasovanja pa se je odločalo med Grahom Whatmoughom in Gorščakovo.

Kandidati so med drugim morali predstaviti stališče do položaja in vloge RTV Slovenija v slovenskem medijskem prostoru, do medijske zakonodaje, ki ureja položaj zavoda, ter do ključnih izzivov na področju programskih, produkcijskih in poslovnih procesov ter na področju financ, še poroča TV Slovenija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Detel5ica 18:45 26.januar 2021.

    Najvažneje,da smo se rešili Kadunca

  • Avatar Leon
    Leon 08:29 26.januar 2021.

    Nova RTVS ?

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 22:47 25.januar 2021.

    Je desnici končnu uspelo tudi v javno hišo nastaviti na položaj svojega človeka? Oh, novinarji, malo več pokončnosti bi pa že lahko skupaj spravili. Žalostno! Kam so poniknile vsi neodvisni novinarji? Kam?