Slovenija
3688 ogledov

Saj ni res, pa je. Tako je ogoljufal gasilce

<kronika>03.09.07, gasilec, pozar, foto: Andraz Purg Andraz Purg
Gasilci so prevaro javno objavili.

Nobena skrivnost ni, da je gasilska oprema precej draga in da jo številna prostovoljna gasilska društva po Sloveniji težko vzdržujejo. Eden izmed načinov, kako si pri tem pomagajo, je organizacija gasilskih veselic, izkupiček katerih običajno namenijo ravno opremi. 

Tisti opremi, ki je neobhodno potrebna takrat, ko se ljudje znajdemo v stiski in kličemo gasilce, tista oprema, ki je neobhodno potrebna pri odpravi posledic naravnih ujm, kot so bile zadnje poplave, ali zadnjega uničujočega požara na Krasu. 

Kljub temu pa se najdejo prekrškarji, ki se odločijo gasilce ogoljufati. To se je zgodilo tudi članom PGD Podpeč, ki jim je na njihovi nedavni gasilski veselici nekdo podtaknil ponarejene bankovce. 

Izkušnjo so objavili na svojem Facebook profilu; izpostavili so, da je neznanec naredil škodo sebi in mnogim drugim. "Srčno upamo da ne, ampak nikoli ne veš ... čisto lahko se zgodi, da nas boš potreboval prav TI, pa za ukrepanje ne bomo imeli ustrezne opreme," so objavili in pripisali še opozorilo vsem drugim gasilskim društvom, naj bodo previdni pri sprejemanju denarja. Lahko se jim zgodi isto, da jim nekdo podtakne ponaredke.

Novice: gasilec požar Slovenija Slovenija Obsežen požar pod Šmarno goro še ni pogašen gasilci Škofja Loka Trend Slovenija Gasilci: Slovenija povsem drugače kot EU!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Avatar Leon
    Leon 10:39 06.september 2023.

    Tudi ta primer ,ki je bil objavljen v Slovenski novicah https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/predstavlja-se-za-poplavljenca-in-hoce-pomoc-foto/

  • libris5555 12:25 05.september 2023.

    Groza, koliko lumpov je še med nami?

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 20:38 04.september 2023.

    Res sprevrženo. Ampak ta ponaredek je tako očiten da bi ga moral vsaka kelnarca prepoznati.