Slovenija
18488 ogledov

Samo na eni šoli zaradi okužbe kar 31 učiteljev v karanteni

Učitelj z masko Profimedia
31 učiteljev, ki so se udeležili konference, na kateri je bil potrjen primer okužbe, v karanteno.

Novo šolsko leto se je šele dobro začelo, a je že veliko učiteljev in učiteljic ter drugih strokovnih delavcev in razredov zaradi novih okužb v karanteni. Z novim koronavirusom je aktivno okuženih 63 zaposlenih v vzgoji in izobraževanju ter 74 učencev. V karanteni je skupno 34 oddelkov in 663 učencev, kažejo podatki Sledilnika za covid-19.

Okužena učiteljica je bila cepljena

Samo na OŠ Brežice je v karanteni kar 31 učiteljev, potem ko so se udeležili konference, na kateri je bila prisotna tudi okužena učiteljica. 

"Pouk kljub temu lahko organiziramo," je na vprašanje, kako jim uspe izvesti pouk, povedala ravnateljica Marija Lubšina Novak. "Imamo okoli sto strokovnih delavcev, učitelji, ki so v karanteni, pišejo priprave, nadomestni učitelji pa izvedejo pouk."

 

Precepljenost več kot 50 odstotna

Precepljenost med učitelji in strokovnimi delavci na šoli je po besedah ravnateljice več kot 50 odstotna, cepljena je bila tudi učiteljica, ki je zbolela in so zaradi potrjene okužbe pri njej morali drugi učitelji v karanteno.

Od 99 šolskih strokovnih delavcev jih je sicer cepljenih in prebolelih skupaj 68, preostalih 31 necepljenih pa se redno testira.

V karanteni je na isti šoli tudi en deveti razred, kjer so prav tako potrdili okužbo z virusom sars-cov-2. 

Po poročanju sledilnika so zadnji dostopni podatki o aktivnih okužbah na voljo za 3. september. Na ta dan je bilo med učenci največ aktivno okuženih v osnovnih šolah, in sicer 41. Na ta dan je bilo okuženih tudi 31 srednješolcev, en učenec v osnovni šoli s prilagojenem programu in en učenec v vrtcu.

Največ učencev je bilo 3. septembra v karanteni v osnovnih šolah, kar 320. Hkrati je bilo v osnovnih šolah v karanteni tudi 14 oddelkov, 11 oddelkov se je šolalo na daljavo. Karantena je bila odrejena tudi 200 srednješolcem, prav tako osmim oddelkom, pet oddelkov se je šolalo na daljavo, še poroča sledilnik. Na ta dan je bilo v karanteni tudi 133 učencev v vrtcih in 10 oddelkov. V osnovnih šolah s prilagojenim programov pa je bilo v karanteni 10 učencev in dva oddelka, en oddelek se je šolal na daljavo.

Največ okužb med zaposlenimi v OŠ

Med učitelji je bilo 3. septembra največ okuženih med zaposlenimi v osnovnih šolah, in sicer 21. Sledijo vrtci, kjer je bilo okuženih 20 zaposlenih, in srednje šole, kjer je okužbo prebolevalo 12 zaposlenih. Okuženi so bili tudi štirje zaposleni v zavodih ter po trije v osnovnih in glasbenih šolah.

Medtem v dijaških domovih po doslej znanih podatkih še niso potrdili koronavirusne okužbe.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 26
  • Stane Adamič 04:06 08.september 2021.

    Vse učitelje takoj odpustit. Ni jim mar za učence, samo, da so proti vladi. A so to učitelji?

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:19 07.september 2021.

    Kaj ni bilo takega scenarija za pričakovati?

  • vzev 20:27 07.september 2021.

    Zopet dokaz, da je PCT neumnost. Če želijo, naj uvedejo samo testiranje, ker drugače je to čisto polovičarstvo. Imaš na dogodku 99 testiranih ljudi, in enega cepljenega okuženega, pa nisi naredil nič, ko si testiral tistih 99 ljudi.