Slovenija
16 ogledov

Samsung in Motorola z novima

Samsung Galaxy Nexus.
1/2
Reuters
Tako Samsung kot Motorola sta včeraj predstavila nova mobilna telefona s sistemom Android najvišjega kakovostnega razreda.

Obe napravi poganja 1,2-gigaherčni dvojedrni procesor, pohvalita pa se lahko z ogromnima zaslonoma. Motorola Droid Razr ima 4,3-palčni, Galaxy Nexus pa kar 4,65-palčni zaslon. Za primerjavo, zaslon novega iPhone 4S v diagonalo meri "le" 3,5 palca. Obe napravi se z omrežjem povezujeta skladno s standardom 4G.

Obe napravi imata gigabajt rama in vsaj 16 gigabajtov vgrajenega pomnilnika, ključna razlika v primeru Galaxy Nexusa pa je najnovejša različica sistema Android z oznako 4.0, poimenovana Ice Cream Sandwich. Motorola Droid Razr ima predhodno različico 2.3.5. Različica 3.0 je sicer namenjena le tabličnim računalnikom.

Vsak ima svoje prednosti

Napravi lahko video snemata v polni HD-resoluciji 1080p, Motorola lahko posnetke dela z gostoto ima 8, Samsung pa 5 megapikslov.

Medtem ko se Motorolina naprava, ki jo odlikuje predvsem tankost, lahko pohvali z novejšo različico brezžične povezave Bluetooth 4.0, jo Samsungov model prehiti s podporo komunikacije s tehnologijo bližnjega polja (NFC), ki bo v prihodnosti uporabna predvsem za plačevanje, in pa barometrom.

Napravi bosta na trgu v kratkem, pričakovati pa je, da bo cena ustrezala kakovosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.