Slovenija
40915 ogledov

Šarec: Na ulicah bi bilo že vsaj 50 tisoč ljudi

Marjan Šarec Profimedia
Aktualna vlada ima po besedah predsednika LMŠ veliko srečo.

Marjan Šarec meni, da ima aktualna vlada veliko srečo, da je v veljavi prepoved zbiranja zaradi epidemije, sicer bi bilo na ulicah že vsaj 50.000 nezadovoljnih ljudi. "Navsezadnje bi sam šel na upravno enoto in v imenu stranke LMŠ prijavil shod, s katerim bi ljudi pozval na proteste," je dejal v pogovoru za Dnevnikov Objektiv.

"Če bodo poslanci dojeli, da je treba začeti s spremembami v državi, bodo podprli konstruktivno nezaupnico," je menil Šarec. Na vprašanje, kaj jim lahko ponudi, pa je dejal: "Ponudimo lahko le to, da bomo po spremembi oblasti krmilo države zasukali v bolj normalno smer, pa tudi, da se lahko s tem dejanjem postavijo na pravo stran zgodovine. To obdobje danes ne bo cenjeno in zapisano kot svetlo obdobje. Vsi zadnji fiaski vlade bi morali biti za nekoga, ki čuti odgovornost do države, dovolj, da na tajnem glasovanju v DZ podpre spremembe."

"Erjavec storil vse, kar je rekel"

KUL, ki so jo sestavile opozicijske LMŠ, Levica, SD in SAB, pridružila pa se jim je tudi DeSUS, je po njegovih besedah platforma za sodelovanje in doslej se je izkazalo, da dobro deluje. "Združitve v eno stranko pa ne bo," je zatrdil in opisal, da bi bila takšna vlada prehodna, njene naloge bi bile reševanje epidemije, skrb za okrevanje gospodarstva in predsedovanje EU. Potem bi imeli že redne volitve. "Ključno sporočilo te koalicije je, da alternativa obstaja," je izpostavil.

Svojo izjavo, da Karla Erjavca, prvaka DeSUS kot potencialnega kandidata za predsednika vlade, ne bi podprl, če bi bile razmere normalne, je označil kot pošteno. Erjavec je sicer, kot je opisal, "pol tehnični pol politični mandatar s štirimi poslanci, ki se morajo še odločiti". "Je pa do zdaj storil vse, kar je rekel, da bo - odpeljal je DeSUS iz koalicije premierja Janeza Janše in dobil mandat od organov stranke, da postane mandatar KUL," je ocenil.

Očitki Pahorju

Znova je bil kritičen do predsednika države Boruta Pahorja, česar po njegovih besedah v normalnih političnih razmerah ne bi nikoli naredil. 

"Zelo me moti, da v najtežji krizi objavlja fotografije, kako gradi snežaka, nato pa pleza po igralih, na katera otroci zaradi epidemije ne smejo. Drugi očitek, ki mu gre, pa je, da ves čas nekritično podpira aktualno vlado," je pojasnil in dodal: "Ko se je postavljala nova vlada, je bil precej aktiven, zato ne bom rekel, da je bil ravno žalosten, ko je prišel na oblast Janša."

Janez Janša odziv Slovenija Janša spet udaril po Šarcu in Fajonovi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 70
  • Avatar Minovak
    Minovak 12:08 07.februar 2021.

    Se je kdo od levih sploh vprašal, kje je šola v Kamniku za katero je Šarko zapravil že milijon in pol NAŠEGA DENARJA. Tudi KPK in policija so čisto tiho, kar daje misliti, da je ta poldrugi milijonček že v ...prikaži več davčnih oazah na znanih računih. Ampak to je samo kapljica v morje, kar vedo v F21, kjer so doma največji tajkuni v zgodovini Slo.

  • rene63 11:25 07.februar 2021.

    Tu se vidi kako tele je toti klovn vlada ma sreco samo da je puno facebook anarhistov v slo pa cisto malo nas ki gremo na ceste.... Ukrep mi ni pa mi nikoli nebo prepreco pleskota rusit... Pa da nebi ...prikaži več gdo pomislo da sem levuhar ker oni so takoj za pleskotom na vrsti.....

  • jakec42 08:53 07.februar 2021.

    Kul politiki ste svoje že dokazali,ne rabimo takih kvazi politikov,ki vse zaserjejo,potem pa kritizirajo druge!