Slovenija
3057 ogledov

Šarec novega generalnega sekretarja našel na kamniški občinski upravi

Marjan Šarec Saša Despot
Šarec imenoval novega generalnega sekretarja stranke LMŠ. Prejšnji je moral to mesto zapustiti zaradi domnevnih pritiskov pri kadrovanju.

Mesec in pol po odstavitvi Braneta Kralja z mesta generalnega sekretarja LMŠ, je predsednik stranke za novega generalnega sekretarja imenoval dr. Tomaža Simetingerja. 

Simetinger je 1. januarja letos postal direktor Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik in nastopil štiriletni direktorski mandat. Dr. Tomaž Simetinger je sicer uveljavljen slovenski koreograf, etnolog in kulturni antropolog, ki je bil do nedavnega umetniški vodja Akademske folklorne skupine France Marolt.

Šarčev tesni sodelavec Brane Kralj je moral kot sekretar stranke odstopiti zaradi afere z lobiranjem. Kralja je prijavila prva nadzornica Uradnega lista  Irena Prijović, ker naj bi nanjo pritiskal glede imenovanjem Igorja Šoltesa za direktorja Uradnega lista. 

Sedež LMŠ Marjan Šarec Slovenija Šarčev generalni sekretar se posipa s pepelom: Obžalujem!

Šarec je po opravljenem pogovoru s Kraljem ugotovil, da je "resnica nekje vmes in ni bilo tako brutalno", kot je opisovala Prijovićeva. "Kralju verjamem bolj kot drugim ljudem, ki verjetno zadeve ne bi prijavili, če bi klical nekdo prave sorte," je takrat dejal dejal Šarec in ocenil, da gre za "besedo proti besedi".

Šoltes je po aferi kandidaturo umaknil, češ da "ne želi sodelovati v političnih igrah", direktor Uradnega lista pa je postal Denis Stroligo.

Igor Šoltes, Računsko sodišče Svet Odgovor Šoltesa na afero s telefonskim klicem
Komentarjev 7
  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 16:29 14.oktober 2019.

    Kolk neumen mora bit,ko ve da mu dihajo za ovratnik.Ni zdravila za butelne.

  • Avatar praufo
    praufo 13:26 14.oktober 2019.

    lahko bi bil pa kakšen od članov njegovega radio gaga, recimo mirko je baje njgov sin, če se ne motim ... pa sej tole je vse en radio gaga v drugačni obliki, ampak folk tega očitno ne dojame

  • Avatar praufo
    praufo 13:24 14.oktober 2019.

    jaka novica, pa koga to sploh zanima, zarad mene je lahko tud njegova stara mama, pa ne bo nič drugač