Slovenija
25 ogledov

SDS vložila tožbo zoper Dejana Karbo

V stranki SDS so nam dejali le, da bodo mnenje predstavili jutri na novinarski k Žurnal24 main
SDS je zaradi laganja vložila civilno tožbo zoper Dejana Karbo, so sporočili iz Odvetniške pisarne Zidar & Klemenčič.

Iz odvetniške pisarne so sporočili, da je stranka SDS vložila posebno, civilno tožbo zoper novinarja Dela Dejana Karbo. Tako so uresničili svojo napoved julija, da bodo od novinarja Dela zahtevali posebno odškodnino. Julija je sicer sodnica ljubljanskega okrožnega sodišča Božena Novak odločila, da Delo stranki SDS dolguje opravičilo in plačilo 10 tisoč evrov odškodnine. Zastopnik Dela Stojan Zdolšek je ob tem izrazil zadovoljstvo zaradi znižanja odškodnine (SDS je zahtevala 300 tisoč evrov) in napovedal, da se bo Delo pritožilo.

Leta 2009 je novinar Dela v članku zapisal, da je nekaj denarja ob sklepanju poslov s patriami končalo pri stranki SDS. Ta je napovedala, da bo zoper Karbo vložila civilno tožbo "zaradi neresničnih trditev in krivega pričanja. Dejan Karba je namreč z lažnivimi trditvami, podanimi v medijih in v postopku pred Okrožnim sodiščem v Ljubljani posegel v ugled in dobro ime SDS. Z njimi je grobo kršil pravila dolžne skrbnosti in novinarske etike, prekoračil mejo pravno zavarovane pravice do svobode izražanja in s svojimi lažnivimi in z ničemer utemeljenimi trditvami grobo posegel v ugled in dobro ime stranke SDS. Še več, njegovo ravnanje in navedbe pred Okrožnim sodiščem v Ljubljani izpolnjujejo tudi vse znake kaznivega dejanja krivega pričanja," so zapisali predstavniki odvetniške družbe Zidar & Klemenčič v sporočilu.

Komentarjev 1
  • smito23 17:28 07.september 2011.

    Ugled in dobro ime politične organizacije SDS še posebej cenijo v centru Sonček, v psihiatrični bolnišnici Ljubljana Polje, psihiatrični ustanovni Vojnik in podobnih inštitucijah.Treba je vkup držat anede? :))))))Recimo NE janšizmu!