Slovenija
2406 ogledov

Še naprej si lahko obetamo nevihte ...

Megla nad Starem gradu nad Smlednikom Egon Cokan
Ob koncu vročinskega vala je tudi tokrat prehod izrazite vremenske fronte postregel z močnejšimi nevihtami z viharnimi sunki vetra. Najmočnejši sunki vetra so bili izmerjeni ob obali, kjer so v Piranu namerili vse tja do 90 kilometrov na uro.

Pas neviht je včeraj dopoldne prečkal Slovenijo, a fronta pa je od zahoda nato državo prešla šele pozno popoldne. V večjem delu države je po podatkih meteorologov agencije za okolje padlo vsaj 10 litrov dežja. Najmanj padavin je bilo v Beli krajini, v bližini obale ter na širšem območju Haloz. Največ dežja je padlo v bližini Tromeje (nad 100 mm v 24 urah). Veliko dežja je bilo tudi v delu Notranjske, kjer so se pred fronto nekaj časa obnavljale nevihte.

Meteorologi tako ugotavljajo, da so včerajšnje padavine nekoliko omilile sušo, a to ne velja za celotno Slovenijo.

Danes in jutri popoldne bodo še nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte, ki bodo jutri nekoliko pogostejše v vzhodni polovici Slovenije. Temperatura bo v notranjosti Slovenije do 25 stopinj Celzija. Zaradi neviht so na agenciji za okolje za oba dneva popoldan zaradi neviht razglasili najnižji - rumeni - alarm.

Konec tedna se bo postopno grelo, ob koncu tedna bo spet nad 30 stopinj Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.