Slovenija
22 ogledov

Sestre upajo na spodbudno ponudbo

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Srednje medicinske sestre v enotah intenzivne terapije III UKC Ljubljana nadaljujejo s stavko, vendar upajo, da jo bodo čim prej končale.

Medicinske sestre – stavki se jih je pridružilo okoli 200 – namreč upajo, da bodo danes dobili "spodobno ponudbo", ki bi končala stavko. Pogajanja med vodstvom UKC Ljubljana in Sindikatom KC se nadaljujejo.

Vodstvo UKC Ljubljana v današnji izjavi za javnost poziva ministra za zdravje Dorijana Marušiča, naj "odpravi odločbo upravnega nadzora, kar bo nedvomno prispevalo k reševanju problematike".

Za bolnike poskrbljeno

Stavka sicer poteka mirno, za bolnike je poskrbljeno. Razlog za stavko medicinskih sester je, da jim je vodstvo pred meseci dalo v podpis nove, zanje slabše pogodbe, ki pa jih niso podpisale. Kljub temu so jim zadnjo plačo izplačali na podlagi teh nikoli podpisanih pogodb, po katerih sestre ne bi več imele priznanih napredovanj, ki so jih v preteklosti dosegle za delo diplomirane sestre.

Vlada, ki opravlja tekoče posle, je sicer včeraj sprejela aneks h kolektivni pogodbi za zaposlene v zdravstveni negi, ki naj bi status teh zaposlenih uredil. A se v sindikatu kljub temu niso odločili za prekinitev stavke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.