Slovenija
23 ogledov

Seznam "prepovedanih" podjetij

slovenija 06.12.07, Gregor Virant, minister za javno upravo, foto Dejan Mijovic Dejan Mijović
Računsko sodišče in KPK s pripombami na zakon o političnih strankah.

"Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) nas je opozorila, da ponekod pomanjkljivo upoštevamo priporočila glede večje transparentnosti financiranja političnih strank in volilne kampanje," je o predvidenih spremembah zakona o političnih strankah ter volilni in referendumski kampanji povedala Renata Zatler, državna sekretarka na ministrstvu za notranje zadeve in javno upravo.

Za zdaj še v usklajevanju

Minister za notranje zadeve in javno upravo Gregor Virant se je namreč na to temo sestal s predstavniki KPK in Računskega sodišča. Kot je dejala sekretarka, so se pogovarjali o vzpostavitvi javnega registra podjetij, ki ne smejo financirati političnih strank oziroma volilnih in referendumskih kampanj.

Obe noveli zakona sta sicer še v javni obravnavi in bosta pred vladno procedure še podrobno medresorsko usklajena, je napovedala sekretarka. Končnih dogovorov s sestanka včeraj nismo izvedeli, saj je trajal dlje od pričakovanega, zato Virant izjave ni dal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.