Slovenija
10 ogledov

Sindikati obtožujejo vlado zavlačevanja

Hvalica obtožuje vlado načrtnega zavlačevanja, čeprav se je sama zavezala za nad Žurnal24 main
Sindikati javnega sektorja obtožujejo vlado načrtnega zavlačevanja pogajanj, ker je vlada že tretjič preložila razpravo za nadaljevanje pogajanj o aneksih h kolektivnim pogodbam dejavnosti in poklicev.

Sindikati javnega sektorja v današnji izjavi za javnost ostro protestirajo zaradi preložitve razprave o osnovah za nadaljevanje pogajanj o aneksih h kolektivnim pogodbam dejavnosti in poklicev. Vlada je namreč razpravo preložila že tretjič.

Doro Hvalica je v pismu povedal, da je vlada ob podpisu januarskega dogovora s sindikati javnega sektorja o uresničitvi stavkovnih zahtev zagotovila, da bo nemudoma obravnavala in sprejela osnove za nadaljevanje pogajanj o aneksih h kolektivnim pogodbam dejavnosti in poklicev, ki so pogoj za uresničitev novega plačnega sistema.

˝Ker je s tem ogrožena pravočasna izravnava plač več kot 150.000 zaposlenih v javnem sektorju, zahtevamo razgovor s predsednikom vlade Janezom Janšo in tistimi resornimi ministri, ki bi morali sodelovati v prekinjenih pogajanjih. Sestanek mora biti najkasneje do srede, 20. februarja, kar je pogoj za nadaljevanje pogajanj,˝ je pojasnil Hvalica.

Če do pogovora ne bo prišlo, bo po besedah Hvalice 27 sindikatov javnega sektorja v četrtek sklepalo o drugih sindikalnih aktivnostih, ki naj zagotovijo pravico do pogajanj in pravično plačanega dela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.