Slovenija
20 ogledov

Siol TV bo dražji

Telekom prodaja tudi šest apartmajev v Barbarigi. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
S 1. septembrom bo Telekom Slovenije uvedel tri bistvene novosti. Med njimi je tudi podražitev Siol TV.

 

Dodali so, da so uporabniki Siol storitev deležni tudi vrste koristi. Med drugim bodo septembra vključili tudi nekaj novih programov, po katerih je bilo veliko povpraševanja. V kratkem bodo naročniki lahko programske dodatke naročili ne glede na programski paket, ki ga imajo. Zvesti uporabniki se lahko po novem v program za zvestobo vključijo že po šestih mesecih in ne več po 18. mesecih, kot je bilo to doslej, so še navedli v družbi.

 

Ta bo tako dražji za tri evre, vključno z DDV. Izjema velja za dosedanje naročnike Siol TV, ki nimajo naročenega interneta, pri katerih se do 31. decembra cene ne bodo spreminjale, so danes sporočili iz družbe. Za to so se v družbi odločili zaradi "nevzdržnih" razmer na domačem trgu elektronskih komunikacij, pa tudi zaradi na stroške nerazumljivo nizko postavljene cene storitev konkurenčnih operaterjev.

Telekom bo začel zaračunavati tudi digitalni dostop za naročnike storitev Siol in KTV na optičnem omrežju. Na optičnem omrežju bo cena dostopa sedem evrov na mesec. Izjeme so paketi brez interneta, pri katerih se bo na ceno digitalnega dostopa obračunalo štiri evre popusta, ter paket Trio s programskim paketom Standard ali Mega s tri evre vrednim popustom.

S septembrom bo družba znova uvedla pakete, ki ne vključujejo interneta. Na voljo bo šest paketov po ceni od 26 do 37 evrov, kar pomeni, da se bodo cene spremenile tudi vsem, ki so se na take pakete naročili že prej.

Visoki stroški in vprašljiv razvoj panoge
Kot so pojasnili v Telekomu Slovenije, zelo veliko vlagajo v gradnjo in posodabljanje omrežij. Tako so v prvem četrtletju naložbe v domači trg znašale 13 milijonov evrov. Poleg visokih naložb so visoki tudi stroški zagotavljanja storitev, na katere pa v družbi, kot so poudarili, nimajo vpliva. "V takih razmerah postaja vprašljiva rentabilnost in stabilnost poslovanja, ogrožen pa je tudi nadaljnji razvoj celotne panoge," so izpostavili.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.