Slovenija
23 ogledov

Skrivnostne in brez strategije

patria oklepnik despot Žurnal24 main
Revizija. Računsko sodišče ugotavlja, da sistem protidobav v Sloveniji ni učinkovit.

Ministrstvo za obrambo (MO) in vlada pri sistemu protidobav pri nakupih vojaške opreme vodita pomanjkljive evidence, nimata izdelane strategije in ne poznata ne koristi ne stroškov protidobav. Tajna naročila se lahko zaradi zahtev po protidobavah celo podražijo. To v reviziji sistema protidobav od leta 2000 do 2008 ugotavlja računsko sodišče.

Skupna vrednost protidobav na MO je od leta 2000 do danes 533 milijonov evrov. “Realizirane so bile protidobave v višini 68 odstotkov vseh obveznosti. Glavni delež preostalih obveznosti se nanaša na projekt 8 x 8 Patria,” pojasnjujejo na MO.

Patrie: vse bo protidobava
Pri nakupu osemkolesnikov patria so bile pogodbe o protidobavah sklenjene z 20 podjetji. “Protidobave na projektu SKOV 8 x 8 se bodo izvajale v višini sto odstotkov nakupne vrednosti nakupa vozil do konca leta 2017,” pravijo na MO. Do zdaj je bilo realiziranih 29 odstotkov vrednosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.