Slovenija
30366 ogledov

Slaba novica za vikendaše na Hrvaškem, Slovenija naj bi uvedla večmesečni nadzor

mejni prehod s Hrvaško Epa
Slovenija naj bi neuradno nadzor na mejah s Hrvaško in Madžarsko podaljšala za več mesecev, vsaj do 21. maja 2024.

Po neuradnih informacijah portala 24ur.com je vlada v sredo na svojo mizo prejela predlog, s katerim se vladi predlaga, da z 21. decembrom nadzor na meji z državama podaljša za dodatnih šest mesecev. Poostren nadzor na schengenskih mejah bi tako trajal vse do poletja, o tem pa naj bi vlada odločala danes.

"Trenutno obliko nadzora na mejah je mogoče podaljševati, vendar to ne more trajati več kot dva meseca. Po 21. decembru moramo preiti na drugo pravno podlago, ki je bistveno bolj zahtevna," je ta teden pojasnil direktor Uprave uniformirane policije Marko Gašperlin.

Če bo novi predlog potrjen, bi se Slovenija po 21. decembru odločila za šestmesečno podaljšanje nadzora, podobno kot so to v preteklosti počeli Avstrijci na slovenski meji. To pa pomeni možnost čakalnih vrst na mejnih prehodih.

Spomnimo, Slovenija je mejni nadzor uvedla 21. oktobra po odločitvi Italije o nadzoru na slovenski meji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • stinger 20:46 16.november 2023.

    Težimo Avstrijcem in Italijanom naj nadzor pdpravijo, mi ga pa podaljšujemo. Za lastne ljudi seveda, migranti se selijo v tisočih mimo prehodov. Teleta..

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 19:21 16.november 2023.

    Slovenec bo šel na Hrvaško morje za vsako ceno in kontrola na meji zanj ni nobena ovira. Saj je bilo tako 30 let, torej nič novega.

  • Matjaž Kotnik 14:23 16.november 2023.

    Golobicja posla, mi pa plešemo.