Slovenija
57 ogledov

Slamnati investitor?

Kaštel Suzana Kos
Kaštel. Sredi Portoroža bi garažo in trgovsko-poslovni objekt.

Projekt. “Sem lastnik parcele in na njej načrtujem gradnjo garažne hiše s trgovsko-poslovnim objektom, za uresničitev projekta pa bo treba še sprejeti ustrezen občinski podrobni prostorski načrt. Z občino se že pogovarjam,” razlaga Tomaž Krajnc, lastnik celjskega podjetja Itag, inženiring in tehnologija.

Na parceli sredi Portoroža, znani tudi pod imenom Kaštel, naj bi v treh nadstropjih nad zemljo zrasel stanovanjsko-poslovni objekt s podzemno garažno hišo in okoli 700 parkirnimi prostori.

Malo podjetje, veliki načrti

Kako bo zajetno investicijo financiral, očitno še ni prav jasno. “Nekaj je lastnih sredstev, računam na domače banke. Če ne bo posluha, pa bom šel v tujino,” pravi sogovornik. Njegovo podjetje Itag je imelo sicer po podatkih baze GVin lani 44 tisočakov dobička in blizu 900 tisočakov vseh prihodkov.

Krajnc dodaja, da bo za izpeljavo projekta ustanovil posebno podjetje in poiskal strateškega partnerja. Ali bo to Veda invest v lasti družine Hot, ki ima v Portorožu že nekaj nepremičnin? “V tem trenutku nas to partnerstvo ne zanima,” sporočajo od tam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.