Slovenija
11646 ogledov

Slovenija je lepša kot Hrvaška

Kranjska Gora
Bralci vplivnega svetovno znanega turističnega vodiča so izbrali 20 najlepših dežel sveta.

Eden najbolj branih in vplivnih turističnih vodičev Rough Guides je objavil novo lestvico najlepših dežel na svetu, ki so jo oblikovali s pomočjo bralcev. 

Bralci Rough Guides so za najlepšo deželo sveta izbrali Škotsko, Slovenija pa se je z zavidljivim enajstim mestom uvrstila pred turistično Hrvaško.

Na listi, ki vključuje države, kot so Kanada, Nova Zelandija, Finska, Norveška in Južna Afrika, so ob zmagovalki zapisali: "In končno, razkrivamo najlepšo deželo na svetu: Škotsko."

Gore, gozdovi, mesteca in dobra hrana

Pod enajstim mestom, kamor se je uvrstila Slovenija, pa: "Majhna, vendar mogočna, je Slovenija na vrhu najlepših dežel na svetu." Posebno jo po mnenju ustvarjalcev lestvice delajo gore, gozdovi, jezera, morje, stara mesteca, prijazni ljudje in odlična hrana.

Naša južna soseda, ki ima za sabo odlično poletno turistično sezono, se lahko pohvali "zgolj" z 19. mestom. Za Slovenijo so se uvrstile tudi turstično zelo poznane destinacije, kot so Finska, Švica, Irska, Norveška ali Peru.

Za Hrvaško so zapisali, da privlači turiste zaradi zgodovinskih mest, kot sta Split in Dubrovnik ter skoraj 2000 kilometrov dolge obale. 

Lestvico dvajsetih najlepših si poglejte v galeriji: 

1/20
20. Vietnam Shutterstock

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • munja 19:57 06.september 2017.

    naslov bi bil res lahko drugačen, vendar potem ne bi bilo toliko klikov

  • Mira Hace 11:00 06.september 2017.

    beden naslov, ki izraža foušarijo!

  • Tejč 08:56 06.september 2017.

    Ena izmed najlepših, a se tega velikokrat ne zavedamo..